bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ladd definitivně míří na farmu. Musí projít listinou nechráněných hráčů

15. listopadu 2019, 14:00

Jan Vojkůvka

Návrat Andrew Ladda po zranění zatím nemá šťastný konec. Zkušený útočník New Yorku Islanders byl umístěn na listinu volných hráčů, aby mohl být poslán na farmu do Bridgeportu. Podle generálního manažera Lou Lamoriella totiž prozatím nemá na návrat do nejslavnější ligy světa.

Třiatřicetiletý útočník byl na začátku listopadu poslán na farmu do Bridgeportu na tzv. kondiční hostování. To se využívá právě kvůli tomu, aby hokejisté nemuseli být umístěni na listinu volných hráčů, odkud si je může vzít kterýkoliv z týmů NHL.

Ladd odehrál všech pět povolených zápasů během dvou týdnů, nedokázal však své zaměstnavatele přesvědčit, že je schopný naskočit zpět do dresu Islanders. Po čtyřech duelech bez kanadského bodu se mu povedlo v posledním utkání vsítit branku Bellevillu. To je však podle Lamoriella na hráče jeho kvalit málo.

„Potřebuje odehrát víc zápasů, abychom viděli jakou sílu nabral a jestli je schopný hrát NHL. Odcestuje do Bellevillu, kde bude už o víkendu hrát,“ připomněl cestu farmy z Bridgeportu, jež si zahraje v pátek na ledě Bellevillu a v sobotu odehraje zápas na hřišti Laval Rocket.

„Zatím netušíme, kdy by se mohl vrátit k Islanders. Bude to záviset na jeho hře a fyzických možnostech. Maximalizovali jsme kondiční hostování a tento krok je, jak věřím, tím nejlepším pro něj i pro celý tým,“ podotkl Lamoriello.

Ladd musel být před návratem do AHL zapsán na listinu volných hráčů a byl tak nabídnut ostatním týmům. Vzhledem k jeho smlouvě na 5,5 milionů dolarů ročně, z níž mu zbývají čtyři sezony (včetně té probíhající), je vysoce nepravděpodobné, že by si ho některý z týmů NHL vytáhl z této listiny. Ostatně, právě Laddova smlouva je považována za jednu z nejhorších v lize.

Bývalý hráč Chicaga, Atlanty a Winnipegu se zranil letos v březnu a předčasně ukončil sezonu. Se zraněným kolenem podstoupil dvě operace. V minulém ročníku to ovšem nebyly jeho jediné zdravotní problémy, dlouhodobě marodil s dalším zraněním v dolní polovině těla, a tak stihl odehrát jen 26 zápasů s bilancí 3 branek a 8 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.