bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kultura tady je a hráčské jádro není staré, říká Rob Blake, nový stavitel Los Angeles

16. srpna 2017, 16:00

Jiří Lacina

Podobně jako v Buffalu, také v Los Angeles byl proveden radikální řez a došlo k výměně generálního manažera i trenéra. Mužstvo, které se v uplynulých třech letech dvakrát nedostalo do play off, nově povede bývalý trenér Philadelphie John Stevens, z pozice generálního manažera jej bude formovat bývalý vynikající obránce Rob Blake.

Nový stavitel mužstva věří, že tým má všechny potřebné ingredience, aby se zase odrazil k lepším výsledkům. „Základem je kultura a ta zda určitě implementována je. Dva Stanley Cupy v pěti letech, co všechno tenhle klub dokázal, to tu stále je. Hráčské jádro tu je také a není staré,“ věří Blake.

Mezi kmenové hráče, na kterých míní Los Angeles dlouhodobě stavět, patří podle nového generálního manažera Anže Kopitar, Tyler Toffoli, Jeff Carter, Jonathan Quick, Drew Doughty, Jake Muzzin nebo Tanner Pearson. „Je to pořád dobré a neporušené jádro,“ tvrdí Blake.

Úpravy jsou potřeba spíš v herním pojetí, což bude práce pro Johna Stevense. „Musíme změnit strukturu, styl a nakonec i část personálu. Co se nesmí změnit, je přirozená bojovnost. Ať už je to šikovný chlap nebo urostlé křídlo, všichni musí bojovat. Získat tenhle mix bude nejdůležitější věc. Řešení musíme hledat také v ofenzivní části hry.“

Mužstvo ovšem nezmění svou tvář, pokud jde o fyzický projev. „Rozhodně ho v některých oblastech hry potřebujete,“ přikyvuje Blake. „Otázka spíš zní, zda bychom neměli navýšit úroveň šikovnosti? Nemluvím o rychlosti, protože si myslím, že můžete hrát rychlý hokej i bez rychlých bruslařů. Nicméně jestli potřebujeme víc šikovnosti? Určitě ano.“

Ve funkci je teprve krátce, už ale pochopil, že vyžaduje opravdu stoprocentní nasazení. Časy, kdy si mohl dovolit odcestovat na čtyři dny, aby se bavil sledováním patnáctiletého syna Jacka, jak hraje hokejové turnaje, jsou pryč. Teď bude rád, když si ukradne den, aby vývoj svého talentovaného potomka úplně neztratil z očí.

„Nemůžete to vypnout,“ říká ke svému novému životu sedmačtyřicetiletý Blake, jenž dřív pracoval jako asistent generálního manažera. „Předtím jsem neměl problém, domů jsem chodil kolem páté hodiny odpoledne. Činil jsem jen návrhy, teď dělám rozhodnutí.“

Právě na jejich správnosti nyní závisí budoucnost Los Angeles Kings.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.