bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kteří hráči by před uzávěrkou přestupů mohli změnit dres?

7. ledna 2018, 16:00

Martin Schwarz

Pomalými krůčky se blíží uzávěrka přestupního období (26. února 2018) a za Atlantikem začínají znít otřepané, ale na druhou stranu velmi důležité otázky. Kdo? Kam? A za koho? I letos je v jednotlivých týmech řada hráčů, kteří nemají pevnou půdu pod nohama a o něž by na trhu mohl být značný zájem. Kdo je mezi nimi?

Mike Hoffman, Ottawa Senators

Na své kvality nenápadné jméno. Mike Hoffman samozřejmě nepatří mezi hlavní hvězdy soutěže, prozatím nastřílel 10 gólů, k nim přidal 18 asistencí. Mnohem zajímavější je pohled do dlouhodobějších statistik. Ottawský útočník pokaždé z předchozích tří sezón nasázel 26 a více branek, vyhýbá se tak propadům formy, což může být pro spoustu týmů lákadlem. Mimochodem, v tomto ohledu si podobně vedou jména jako Jeff Carter, Jeff Skinner nebo T. J. Oshie. Osmadvacetiletý Kanaďan umí rozhodovat zápasy, k tomu loni na jaře ukázal, že mu chutnají utkání play-off. Senators pomohl při cestě do finále Východní konference 11 kanadskými body. Hoffman by byl vhodným doplněním pro některého z kandidátů na Stanley Cup.

Evander Kane, Buffalo Sabres

Z hlediska pravděpodobnosti výměny se řadí mezi žhavé kandidáty. O Evanderu Kaneovi a jeho případnému přestupu už toho novináři napsali spoustu. Olej do ohně přilévá fakt, že Buffalo je od začátku sezóny v herní i výsledkové krizi a potřebuje nutně jakoukoli změnu. Vancouverský rodák zatím během 41 duelů základní části dosáhl na 35 kanadských bodů (16 + 19), vzhledem k mizérii Sabres slušný výsledek. Kaneovi však mohou na trhu komplikovat situaci dvě skutečnosti. Zaprvé ještě nezasáhl do play-off, tudíž ostatní celky neví, co od něj v klíčové fázi ročníku očekávat. Zadruhé kromě výlukou zkrácené sezóny 2012-13 nikdy neodehrál všechny mače, pokaždé jej zbrzdily zdravotní komplikace.

Mike Green, Detroit Red Wings

Ofenzivní obránce se nachází v posledním roce tříletého kontraktu a dost možná také v poslední sezóně za Detroit. Mike Green má po 40 utkáních ve statistikách 4 branky a 20 asistencí, za takovou bilanci by se nemusel stydět ani leckterý útočník. Red Wings ovšem potřebují zahájit škatulata na soupisce, už jen proto, že jejich vyhlídky na postup do play-off nejsou zrovna světlé. Případní zájemci o dvaatřicetiletého zadáka se pořádně zapotí kvůli jeho smlouvě ve výši 6 milionů dolarů, kterou bude třeba vtěsnat pod platový strop. Navíc záleží, jestli Detroitští za Greena najdou odpovídající protihodnotu, letos na trhu není moc kvalitních ofenzivních beků.

Thomas Vanek, Vancouver Canucks

Kosatky od něj příliš nečekaly, leč Thomas Vanek příjemně překvapil. Rakušan ukrajuje z platového stropu organizace pouze 2 miliony dolarů, přesto už zaznamenal 12 branek a 17 asistencí, bohatě překonává své výkony z předešlých ročníků. Vanekova čísla jsou o to zajímavější, že nedostává tolik prostoru na ledě. A ještě jedna překvapivá zpráva: třiatřicetiletý forvard patří k nejlepším hráčům na přesilovkách v celé NHL, už při nich zaznamenal 15 bodů. Hráč Canucks nebude před uzávěrkou přestupů patřit k největším rybám, avšak pokud se jej kanadský tým rozhodne nabídnout, má šanci získat solidní náhradu.

Anthony Duclair, Arizona Coyotes

Nadějný foravrd dal najevo, že by rád zamířil do jiného týmu. A vlastně není důvod, proč by mu arizonský generální manažer John Chayka přání nesplnil. Přestavba Coyotes rozhodně není u konce a Anthony Duclair zůstává od prvních zápasů sezóny spíše za očekáváním. Trenéři od něj čekají trošku více než 9 branek a 6 asistencí. Zájemce o Duclaira by za Kanaďana nejspíš ani nemusel, vzhledem k dosavadním výkonům útočníka, obětovat příliš. Přihlásí se někdo ještě před uzávěrkou přestupů?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.