bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Které týmy začaly nový ročník bídně?

19. října 2017, 17:00

Michal Janoštík

Sezóna je v plném proudu, někdo začal lépe, někdo začal hůře. A někdo začal přímo hrůzostrašně. O těch nejlepších toho bylo napsáno hodně. Co ale o těch ostatních? Komu se daří nejméně? Co je potřeba změnit? Pojďme se podívat na týmy, které zůstávají daleko za očekáváním.

Montreal Canadiens

Již léto bylo v Montrealu hodně krušné a dávalo vědět, že tato sezóna nebude nic lehkého. Andrej Markov odešel do KHL, Alexander Radulov zamířil do Dallasu a bylo jasné, že takové díry se v sestavě budou jen stěží lepit.

Canadiens, tradiční kanadský tým, mají po sedmi zápasech pouhé tři body. Poslední rána přišla dnes v noci, kdy Montrealu nedali šanci Králové z Los Angeles. Skóre 11:27 navíc vypovídá o tom, že se týmu vážně nedaří. A nic moc nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit. Jonathan Drouin, nová akvizice, se sice snaží, rozhodně nehraje nejhůře, ale ani to nepomáhá k lepší produktivitě. Carey Price také nepředvádí svůj životní hokej. Pokud se rychle něco nestane, fanoušky Montrealu pravděpodobně čeká hodně dlouhá sezóna. Dočkáme se nějaké brzké výměny?

Edmonton Oilers

U Olejářů vládlo plno optimismu, tak nějak se očekávalo, že tým bude šlapat jako hodinky, ale někde je chyba. Dva body po pěti utkáních není nic, s čím by Edmonton počítal, a se skóre 11:19 už tím tuplem ne.

Určitě je to způsobeno i tím, že jedna z hlavních hvězd (Leon Draisaitl) je zraněná, a McDavidovi tak chybí parťák do kombinace. Fanoušci se tak mohou chlácholit tím, že německý šikula by měl být brzo zpátky. Týmu se ale zatím prostě nedaří, hráči nenaplňují svůj potenciál a Cam Talbot s 88% úspěšností zákroků rozhodně není postrachem střelců. U Oilers se tedy musí zlepšit hodně věcí, tým okolo McDavida má rozhodně na to, aby hrál daleko lépe.

Arizona Coyotes

Kojoti jsou takovým smutným příběhem skoro každé sezóny a těžko říct, co by týmu mohlo pomoci. Z šesti zápasů získali pouhý bod a skóre 12:25 o žádné větší kvalitě nevypovídá. Jejich divize je navíc našlapaná týmy, které jsou hladové po postupu do play-off a zisku Stanley Cupu. 

Světlým bodem by mohl být brankář Antti Raanta, který by se mohl prodrat na pozici jedničky po neuspokojivých výkonech Louise Dominquea. Max Domi hraje stále velmi dobře a je nejlépe bodovaným hráčem svého týmu. Oliver Ekman-Larsson také hraje velmi kvalitně, ale dozadu to trochu skřípe. Rick Tocchet, trenér Arizony, však bude muset vymáčknout více i z ostatních hráčů. Nečeká jej ovšem vůbec lehká úloha. Hodně se navíc čeká od nových tváří Niklase Hjalmarssona a Dereka Stepana, kteří zatím úplně nové fanoušky neohromili.

New York Rangers

Stepan sice v Arizoně nezáří, ale v sestavě Rangers citelně chybí. Alain Vigneault musel posílit ofenzívu a nyní mu chybí kvalita v obraně. Výsledkem jsou pouhé tři body ze sedmi zápasů a hned 26 inkasovaných branek. Výsledkem jsou pouhé tři body ze sedmi zápasů. Henrik Lundqvist s úspěšností 90,2% rozhodně spokojený není a jeho zástupce Ondřej Pavelec s 86% také neoslnil.

To by však bylo příliš jednoduché, hodit všechno na brankáře. Rangers prostě chybí kvalita v obraně. Jezdci sice angažovali Shattenkirka, od kterého si hodně slibovali, ale jeho ofenzivní choutky jsou občas až příliš silné a pokulhává poté v obraně. New York se snaží vyplnit mezírky vzadu silným útokem, ale zatím to úplně nefunguje a zdá se, že to nebude ta správná cesta.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.