bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krug chce zůstat v Bostonu, o nové smlouvě ale zatím nejedná

7. září 2019, 15:00

Ondřej Mach

Příští léto by se mohl stát jedním z velkých jmen na trhu s volnými hráči. Torey Krug však o změně působiště nepřemýšlí. Osmadvacetiletý obránce ve čtvrtek potvrdil, že jeho hlavním zájmem je zůstat v Bostonu. A to i za menší peníze.

Krug vstupuje do poslední sezony svého čtyřletého kontraktu na celkem 21 milionů dolarů, který podepsal 30. června 2016. V uplynulém ročníku odehrál vinou zranění jen 64 utkání, přesto však byl s 53 body (6+47) nejproduktivnějším obráncem týmu a pátým nejproduktivnějším hráčem Bruins vůbec.

Osmadvacetiletý bek řekl americké televizní stanici ESPN, že jeho přáním je setrvat v Bostonu, během léta ale prý k žádným jednáním nedošlo. „Miluji situaci, ve které jsem,“ pravil. „Jsem si jistý, že mě moji spoluhráči chtějí vidět zpátky. Trenér má rád můj způsob hry. Letošní vyřazovací boje byly důležité pro můj růst a vývoj.“

„Jestli bych podepsal za méně, abych tu zůstal? Mluvil jsem o tom s rodinou a agentem. Měl bych o to zájem. O kolik míň, to je otázka, která bude v určitém čase zodpovězena. Férová nabídka bude fungovat pro obě strany,“ pokračoval Krug.

Management Bruins je nyní plně zaměstnán vyjednáváním s chráněnými volnými hráči Charliem McAvoyem a Brandonem Carlem. Tréninkový kemp přitom startuje už za týden.

„Možná je trochu překvapivé, že zatím k ničemu nedošlo. Ale chápu, že tým je v odlišné situaci,“ konstatoval. „Chápu, že potřebujeme podepsat ty dva kluky. Ale zároveň bych byl rád, kdyby už probíhaly nějaké rozhovory se mnou. Zatím prostě neexistují.“

Rodák z Royal Oak nebyl nikdy draftován, s Bostonem podepsal v roce 2012 jako volný hráč. Předtím hrál za michiganskou univerzitu. Plnohodnotným členem sestavy Bruins se stal v sezoně 2013/14.

Krug dokonce přiznal, že svoje jméno často vyhledává na Twitteru. „Hlavně kvůli mému kontraktu, chci vidět, jaké tam jsou spekulace. Takže ještě budu hledat často,“ přitakal.

Začínat sezonu s končící smlouvou podle něj může být motivující. „Moji hru to neovlivní,“ myslí si. „Pouze to přilije benzín do ohně. Musíte být trpělivý a dělat svoji práci. Být voják.“

Zklamání z finálové porážky proti St. Louis překonal bronzový medailista z Mistrovství světa 2015 narozením dcery. „Nemyslím si, že bych na finále někdy zapomněl,“ nechal se slyšet. „To není tajemství. Ale z úplného dna jsem byl rázem na vrcholu. Čtyři dny nato se mi narodilo první dítě. Naše dcera mě toho smutného pocitu zbavila.“

„Nechci urazit spoluhráče, ale to je ta nejlepší věc, jaká se mi kdy přihodila,“ uzavřel Krug.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.