bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kronwall upřednostnil Red Wings před Světovým pohárem

30. srpna 2016, 8:00

Jan Šlapáček

Zkušený švédský obránce nebude minulou sezónu považovat za vydařenou. Niklase Kronwalla trápilo po celý ročník zdraví a stihl v základní části odehrát pouze čtyřiašedesát zápasů. Dalších pět duelů posléze přidal ve vyřazovacích bojích, ale ani v nich nebyl jeho zdravotní stav stoprocentní. I proto musel přes léto vyřešit účast na Světovém poháru.

Nejzkušenější obránce Red Wings od skončení sezóny rehabilitoval své zraněné koleno v naději, že kromě přípravného kempu Detroitu stihne i velký svátek hokeje v Torontu. Nakonec však dres Tre Kronor neoblékne.

Kronwall se totiž nestihl během léta dát kompletně do pořádku, a tak ho v sestavě nahradil před pár dny talentovaný Hampus Lindholm. Zkušený bek tedy přijde o svůj pravděpodobně poslední Světový pohár v kariéře, i když by ho nejspíše odehrát zvládl. Kronwall dal ovšem své slovo Detroitu.

„Niklas nám po skončení sezóny dal slib, že na prvním místě bude mít přípravu na příští ročník v dresu Detroitu, než aby nevyléčený jel na Světový pohár. A tímhle rozhodnutím své slovo dodržel," zmínil kouč Jeff Blashill pro server Mlive.

Švédský hokejista se tedy může začít soustředit pouze na Detroit a začátek tréninkového kempu. Otázkou však zůstává, jestli se i přes vynechání Světového poháru stihne kompletně vyléčit. „Očekávám, že bude připraven. Nic ale nelze tvrdit s jistotou," dodal na závěr mladý kouč Red Wings.

VIDEO: Kronwall umí na ledové ploše hodně přitvrdit

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.