bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krize Washingtonu? Rozmohla se tu fotbalová mentalita, stěžuje si Trotz na přihrané pády

1. listopadu 2017, 14:30

Petr Sumbal

Hokejovému Washingtonu se nedaří a jeho hlavnímu trenérovi Barrymu Trotzovi se to pochopitelně vůbec nelíbí. Určitou vinu na nízkém postavení svého týmu v tabulce klade nafilmovaným pádům, které se podle něj v NHL poslední dobou rozmohly. „Do ligy se vrátila fotbalová mentalita. Někteří padají k ledu až moc snadno,“ říká.

Washington už zažil lepší vstupy do sezony, než ten v letošní ročníku. V úvodních dvanácti zápasech nasbíral pouhých jedenáct bodů a nenachází se ani na příčkách pro play-off. U nejlepšího týmu základní části z posledních dvou sezon dosti nezvyklý pohled.

Kde hledat důvody krize Capitals? Z velké části v přesilových hrách. V těch se týmu z hlavního města USA v poslední době hrubě nedaří. S 21,6 procenty využitých přesilovek se sice Washington stále ještě vejde do nejlepší desítky, statistiky z posledních utkání však odhalují, že se v nich něco pokazilo.

V posledních čtyřech zápasech totiž Washington v početní výhodě neskóroval, a to měl celkem devět příležitostí. Týmu okolo ruského kanonýra Alexandra Ovečkina se povedlo využít jen dvě přesilovky z posledních sedmi zápasů. Obě při vítězství v prodloužení nad Detroitem.

Washington má navíc i opačný problém. Nezvládá oslabení. V těch je pátý nejhorší napříč celou ligou s pouze 76,5 procentní úspěšností. Potíží pro je pro Capitals také to, že se jeho hráči nechávají až příliš často vylučovat. Ve čtyřech posledních utkáních vždy platilo, že hrál Washington častěji v oslabení než v přesilovce.

A na to má kouč Barry Trotz jasný názor: „Do ligy se vrátila fotbalová mentalita, padá se až moc ochotně,“ štve ho. „Já simulování odmítám a moji hráči to vědí. Snažíme se toho co nejvíc ustát. Ale pak nedostáváme přesilovky.“ Podle Trotze rozhodčí prostě často písknou faul až tehdy, když hráč spadne na led.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.