bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krize Plamenů na ledě i mimo něj. Tohle není legrace, zlobí se Tkachuk

19. listopadu 2019, 13:00

Matěj Hodoval

Vloni prolétli základní části s nejlepší bilancí v Západní konferenci a i přes vyřazení v prvním kole play-off o sobě dali hlasitě vědět. Jenže hokejisté Calgary zatím v aktuální sezoně nabrané zkušenosti nevyužívají. U Plamenů to skřípe jak na ledě, tak mimo něj.

Ačkoliv za námi není ještě ani polovina sezony, Calgary v tuto chvíli nevypadá jako mužstvo, které by se mělo ucházet o nejvyšší příčky.

Flames jsou momentálně až na devátém místě v tabulce Západní konference, po třiadvaceti odehraných zápasech mají na svém kontě stejný počet bodů a bilanci deset výher, deset proher a tři porážky v prodloužení.

Příznivce celku z Alberty ale především straší aktuální forma. Plameny totiž prohrály poslední čtyři zápasy, v nichž je trápila především koncovka – za zmíněná čtyři klání dokázali Calgarští rozvlnit soupeřovu síť jen třikrát, v posledních dvou utkáních dokonce ani jednou.

Trápení naprosto vystihl zatím poslední zápas. Flames na ledě Vegas nepřetavili žádný ze čtyřiatřicet střeleckých pokusů v gól. Na druhou stranu, Rytíři svěřence Billa Peterse sestřelili hned šesti přesnými zásahy.

Aby toho nebylo málo, hvězdní útočníci Johnny Gaudreau s Seanem Manahanem zakončili noc s pěti zápornými body v kolonce +/-. 

Nálada tedy není optimální ani v kabině. „Nechutné. Je to špatné, v tuto chvíli je to špatné. Musíme tohle změnit. Musíme se vrátit ke starým nám, tohle není legrace,“ nastiňuje atmosféru  Tkachuk.

„Není to tak, že bychom začali zrovna příšerně, ale nedokážeme se dostat do vedení. Do třetí třetiny to bylo celkem vyrovnané, pak jsme nespočetkrát nechali našeho gólmana na holičkách,“ nechápe Matthew Tkachuk.

Kanadský útočník je nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem Flames, za 23 zápasů posbíral deset gólů a stejný počet asistencí.

Střetnutí s Vegas odchytal Cam Talbot, jenž zatím nezapisuje čísla, která by si asi představoval. Po šestigólové smršti z hokejek Golden Knights je na 89,3% úspěšnosti zákroků. Lépe je na tom jeho kolega David Rittich, český brankář má 91,4 úspěšnost a zaslouženě mu tak patří role jedničky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.