bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kris Letang: NHL je mnohem rychlejší, ale hitů ubylo. Sullivan se prý nezměnil

9. prosince 2016, 16:00

Vojtěch Balon

Už svou jedenáctou sezónu v nejlepší lize světa kroutí devětadvacetiletá opora Pittsburghu Penguins Kris Letang. Zkušený zadák se se v rozhovoru se Seanem Leahym z Puck Daddy rozpovídal mimo jiné o to, jak moc se NHL změnila a jak Mike Sullivan zůstal stejný v porovnání s minulou sezónou, ve které Tučňáci dokráčeli až k zisku Stanleyova poháru.

„Nezměnil se. Nadále chce, abychom hráli ve vysokém tempu a s velkou intenzitou. Naše opory se mají starat o ofenzívu, ale zároveň hrát chytře. Letos po nás požaduje to samé, s čím přišel loni,“ pravil Letang na adresu kouče, který před necelým rokem nahradil odvolaného Mikea Johnstona.

„Každá trenérská výměna je signálem pro nás hráče, že je potřeba začít makat. Nikdo neví, jestli ho nový trenér bude mít rád nebo ne, a tak se všichni chtějí předvést, zabojovat o vyšší čas na ledě. Myslím, že Mike k nám zapadl i po lidské stránce, sedli si s Crosbym, Malkinem i Hörnqvistem. Všichni dávají do hry emoce a když máte podobného trenéra, pomůže to,“ dodal rodák z Montrealu.

„Hrálo se více do těla, ubylo také napadání.“

Letang ve svých devětadvaceti letech a s téměř šesti stovkami zápasů na pažbě patří mezi zkušenější hráče Penguins, a tak může hodnotit, jakou proměnou liga v posledních letech prošla. „NHL se neskutečně zrychlila. Ubylo hitů, spousta týmů začala hrát víc pozičně. Když jsem začínal, liga procházela změnou pravidel, přibylo různých hákování, nedovolených bránění a tedy i přesilovek. Hrálo se více do těla, ubylo také napadání,“ hodnotí devětadvacetiletý zadák, jehož v minulosti často trápila zranění, zejména otřesy mozku.

Vedení ligy v rámci zvýšení bezpečnosti hráčů před touto sezónou zavedla novinku, už její název concussion spotters (pozorovatelé otřesů mozku) o mnohém napoví. Letangův názor se dost liší od pohledu Connora McDavida, který z preventivních důvodů přišel o část zápasu s Minnesotou a po utkání dal najevo velké rozčarování (více v článku Petera Adlera ZDE). „Vítám to. Jasně, když se to přihodí zrovna vám, tak to je na prd, protože musíte na chvíli do šatny a vypadnete z tempa, ale bezpečnost je na prvním místě. Viděl jsem, co se stalo Philipu Larsenovi, takové věci nikomu nepřeji. Vím, že ne všichni toto pravidlo vítají s otevřenou náručí, ale když zůstanete ležet na ledě zrovna vy, je to nejlepší řešení,“ uzavřel Kris Letang.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.