bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krejčího trápí před finále nemoc. Věříme, že bude v pořádku, zní z Bostonu

26. května 2019, 15:00

Jan Vojkůvka

Boston by asi nemohlo na začátku finálové série se St. Louis potkat nic horšího, než kdyby jeden ze základních pilířů letošního úspěchu nemohl nastoupit. Právě to však hrozí Davidu Krejčímu, který se potýká s nemocí a na posledních trénincích chyběl.

Krejčí vynechal tréninky ve čtvrtek i v sobotu, což rozhodně není před začátkem bojů o Stanley Cup pro Boston dobrá zpráva. Obzvlášť u zkušeného českého útočníka, který drží šňůru šesti zápasů, ve kterých se bodově prosadil. Dopomohl Bruins dotáhnout sérii s Columbusem a deklasovat ve finále Východní konference Carolinu.

Trenér Bruce Cassidy se snaží zůstat optimistický, ale i jeho začíná trochu strašit možnost, že by v prvním zápase proti rozjetým Blues mohl Krejčí scházet.

„Pro jistotu vynechává tréninky kvůli nemoci. Čekám, že bychom ho mohli vidět na ledě v neděli, aspoň takový je plán,“ uvedl Cassidy. „Pokud ale bude mimo, tak... Jsou tu určité obavy, ale v tuto chvíli věřím, že v neděli bude trénovat.“

Krejčí je v letošním play off prozatím na třetím místě týmové produktivity za Bradem Marchandem a Davidem Pastrňákem. V 17 odehraných zápasech dal 4 branky a přidal 10 asistencí. Během šestizápasové bodové šňůry nasbíral dvě branky a pět asistencí.

Boston navíc nehrál zápas od 16. května, a když se k tomu připočítá výpadek z tréninku, může to být pro Krejčího trochu problém, než se zase dostane do tempa.

„Samozřejmě bychom byli radši, kdyby byl na ledě s námi,“ potvrdil Cassidy. „Snažíme se nacvičit nejrůznější situace, co by na St. Louis mohly platit, a to včetně přesilovek s Krejčího formací. To mu bude chybět. Na druhou stranu je se spoluhráči sehraný, hraje hlavou, takže z toho nejsem až tak znepokojený. Dokáže se přizpůsobit velmi rychle.“

„Je to spíš o tom, že když vynecháte dva nebo tři dny, tak jsou tu obavy, jestli jste si udrželi kondici, jestli vám vydrží nohy,“ upozorňuje Cassidy s ohledem na mnohdy drastické tempo zápasů v play off. „Nejste obouchaní a vrátit se do téhle fyzické stránky hokeje zabere trochu času. To mi dělá větší starosti. S tím se bude muset vypořádat,“ dodává.

První zápas finále Stanley Cupu mezi Bostonem a St. Louis se bude hrát v noci z pondělí na úterý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.