bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krejčí po zraněními zdecimované sezóně změnil přípravu a rázem je čtvrtý v bodování

13. října 2015, 12:25

Vojtěch Balon

Loni v září podepsal David Krejčí lukrativní šestiletou smlouvu, která vešla v platnost se začátkem tohoto ročníku a šternberskému rodákovi zajístí celkem 43,5 milionů dolarů. Jenže poslední sezóna s původním kontraktem českému centrovi vůbec nevyšla. Krejčí kvůli zranění přišel celkem o 35 zápasů. V létě se tak nabízela otázka, zdali mělo smysl tvořivému forvardovi nabídnout tolik peněz.

Nejlepší odpověď nabízí sám Krejčí: Ano, mělo! Medvědům se sice vůbec nedaří a tři úvodní zápasy prohráli s celkovým skóre 7:16, formace Davida Krejčího ale jako jediná zaslouží absolutorium. Účastník olympiády ve Vancouveru se bodově podílel na pěti ze sedmi branek svého týmu, dvě sám vstřelil a na další tři přihrál. V kanadském bodování celé ligy se tak na prahu nového ročníku usadil v elitní desítce bodování.

Krejčímu v individuálních statistikách patří čtvrté místo s jednobodovou ztrátou na lídra Patricka Kanea. Daří se i jeho partákům z formace, David Pastrňák je se třemi body třetím nejproduktivnějším hráčem Bruins (mezi Krejčího a Pastu se vměstnal ofenzivně laděný bek Torey Krug) a čerstvá akvizice Matt Beleskey už má na kontě dva kanadské body.

“Myslím si, že Matt svou pozici na levém křídle zastává velmi dobře. Má výbornou střelu, líbí se mi jeho styl hry a nasazení. A David (Pastrňák)? Je mladý a ještě se má hodně co učit, ale bruslí opravdu rychle,” pochvaluje si rodák ze Šternberka své kumpány.

Jaký recept stojí za povedeným startem Davida Krejčího? “V létě jsem trošku změnil způsob tréninku. Šel jsem na led dřív a do kempu jsem přišel v dobré formě, což se přeneslo i do zápasů. Zatím jsem se svými výkony spokojen,” usmíval se olomoucký odchovanec.

Krejčího výkony budou pro Boston klíčové. Když český reprezentant loni marodil, Medvědi se potáceli na hraně postupu do play-off, do nějž nakonec ani nepostoupili. Soupeřům se stačilo zaměřit na Patrice Bergerona, Carlu Söderbergovi důležitá role druhého centra příliš nesedla. Se zdravým Krejčím Bruins rázem mají dvě nebezpečné lajny.

“Když je zdravý takový hráč jako David Krejčí, hned máte úplně jiný tým,” přiznal hlavní lodivod massachusettského celku Claude Julien. “David je z loňské sezóny určitě trochu zklamaný a dělá všechno pro to, aby zůstal zdravý. A to je skvělá zpráva,” našel Julien svůj asi momentálně jediný důvod k radosti.

Sám Krejčí Medvědy vytahovat z bídy nebude věčně, ruku k dílu budou muset přiložit i ostatní dosud bezzubé formace. Čím déle to bude trvat, tím větší tlak bude na Boston vyvíjen. “Pod nějakým tlakem se určitě ocitnout můžeme, ale nejvíce pod tlak dostávám sám sebe,” nedělá z toho vědu Krejčí.

Co myslíte, dostanou se Bruins po roční odmlce do vyřazovacích bojů?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.