bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krejčí k Pastrňákovi místo Bergerona? Proč ne, funguje to!

12. prosince 2018, 15:00

Jiří Lacina

Málokterý kouč to má rád. Koncentrovat veškerou sílu do jedné útočné formace nebývá nejlepší nápad. Trenéři radši širší záběr, vyrovnané útoky. V Bostonu ale znovu nezbylo nic jiného. S výpadkem Patrice Bergerona mužstvo stagnovalo. „Zranění a nevyrovnanost,“ glosoval výkony Medvědů zámořský tisk. Se zařazením Davida Krejčího do prvního útoku Boston znovu vyhrává.

Poslední tři duely zvládli Bruins pokaždé s plným počtem bodů. 6:3 nad Torontem, 2:1 v prodloužení nad Ottawou a v úterý 4:3 nad Arizonou. Strůjcem vítězství byla pokaždé lajna Marchand – Krejčí – Pastrňák. Dohromady nasbírali tihle tři borci ve třech utkáních 20 bodů.

Ne že by třeba David Krejčí v předešlém průběhu sezóny paběrkoval, souhru s novými křídly si ale užívá a body najednou sbírá po hrstech. „Jsou to dva světoví hráči,“ řekl ke spolupráci s Marchandem a Pastrňákem po výhře nad Kojoty. „Předvádí hodně parádních akcí, čímž vám to usnadňují. Stačí být ve správný čas na správném místě a puk si vás sám najde.“

O možnosti spojit Krejčího s Pastrňákem se hlavně v České republice spekulovalo už před začátkem sezóny. Vybízely k tomu jejich výkony na mistrovství světa. „Kluci v první lajně jezdí nahoru dolů, David hraje o něco pomaleji. Líbí se mu, když může podržet puk. Je rozvážný, oba styly mi sedí,“ citoval mladšího Čecha před sezónou server aktualne.cz.

David Krejčí byl na vrcholu pravděpodobně v letech 2010-13, kdy vyhrál s Bostonem Stanley Cup a jako jediný Čech v historii dokázal dokonce dvakrát (2011, 2013) ovládnout kanadské bodování play off. Novináři tehdy přirovnávali jeho vliv na hru k „matrixu“. Jedním šikovným tahem ji dokázal fantasticky zpomalit a do vzniklé mezery umístit perfektní přihrávku.

Přestože má ve dvaatřiceti letech zřejmě svůj zenit za sebou, dokáže být stále velmi platným hráčem. Třeba Martin Nečas se nedávno vyznal, že právě od Krejčího bere u televize nejčastěji lekce. Sleduje jeho hru a učí se především tomu, jak užitečný dokáže být v útoku, aniž by vypouštěl hru dozadu.

Skutečně parádní kousek předvedl v nedělním prodloužení proti Senátorům, kdy objel branku a naservíroval Toreymu Krugovi skutečnou laskominku. „Je to vysoce, ale opravdu vysoce technicky vybavený hráč,“ rozplýval se nad Krejčího pasem obránce Bostonu. „Vidí věci, které jiní nevidí, snad i seshora z press boxu. Předvedl skvělou akci a já byl jen šťastlivec na jejím konci.“

Ve zmíněném vítězném trojutkání nasbíral Brad Marchand 8 bodů (3+5), David Krejčí 6 (1+5) a David Pastrňák také 6 bodů (1+5). Zejména tři gólové akce z úterního duelu s Arizonou, mimochodem šlo o Krejčího 800. zápas v NHL, lze označit za lahůdky! Až se uzdraví Patrice Bergeron, bude mít trenér Bruce Cassidy ohledně složení první formace o čem přemýšlet.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.