bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Krejčí, Chára, Marchand, Bergeron. Boston mají k poháru dotáhnout osvědčení šampioni

27. května 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Říká se, že se historie ráda opakuje. Před osmi lety vyhrál českou extraligu Třinec, na mistrovství světa v Bratislavě slavili Finové a Stanley Cup získal Boston. Oceláři letos na titul z roku 2011 navázali, to samé se povedlo hokejistům Suomi, na řadě jsou tedy Bruins. Uspět mají ve finále NHL proti St. Louis Blues i díky kvartetu, chcete-li kvintetu tehdejších šampiónů.

Když Boston vyzval před osmi lety Vancouver, byla to emotivní a výsostně zábavná série.

Plná gólů, silných řečí, bravurní brankařiny, ošklivých faulů, provokací. Nabídla i kousanec do prstů Patrice Bergerona a pro Brada Marchanda skončila tetováním s překlepem.

Canucks tehdy táhli bratři Sedinové, Ryan Kesler, Alex Burrows a Roberto Luongo. O vítězích stříbrného poháru nakonec rozhodoval až mač číslo 7, v němž Medvědi dominovali a triumfovali 4:0.

Marchand i Bergeron dvakrát skórovali,  precizní obranu dirigoval Zdeno Chára a David Krejčí uhájil post nejproduktivnějšího muže celého play off. Na střídačce seděl Tuukka Rask coby všímavý učeň Tima Thomase. 

Teď by měl jako jednička pomoct Bostonu zpátky na trůn. Zvládnout to, co se mu kvůli památným 17 sekundám v roce 2013 nepovedlo. Tehdy finálovou sérii ovládli Chicago Blackhawks.

Rask i ostatní pamětníci  po dalším úspěchu nenasytně touží. Po osmi letech čekání, které Bruins naučily, jak vzácné je hrát o nejslavnější z hokejových pohárů.

"Už jen dostat se do play off je hodně náročné. Hodně našich sérií se natáhlo na sedm zápasů. Člověk si uvědomí, jak výjimečné je hrát finále Stanley Cupu a jaké úsilí to stojí. Zároveň ale musí mít na paměti, že postupem do finálové série ještě nic nedokázal, nic nevyhrál," popisuje Chára.

Bostonský kouč Bruce Cassidy si od kvinteta šampionů z roku 2011 hodně slibuje,. Věří, že proti St. Louis budou zásadní silou. Že Blues předvedou, jakými výkony dotáhli Medvědy až do finále.

Z Raska je kandidát na Conn Smythe Trophy. To samé platí o Marchandovi, druhém nejproduktivnějším hráči letošních vyřazovacích bojů. Krejčí je desátý a opět ukazuje, že se narodil pro velké zápasy. Bergeron drtí soupeře na vhazování, se 13 body nezaostává ani v produktivitě.

Chára je vůdcem, slovenský čahoun umí ubránit hvězdy soupeře v hodnocení účasti na ledě je na +11. Nikdo není lepší.

"Naše kabina je, co se týče přirozených lídrů, bezkonkurenční. Nevím, jestli ještě někdy budu mít ve své kariéře šanci pracovat s takovou partou. Ti kluci jsou úžasní a trénování mi dost ulehčují," říká Casiddy na adresu Bergerona, Cháry a dalších opor.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.