bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kreider zůstává v Rangers, podepsal na sedm let! Šesťjorkin a Bučněvič účastníky autonehody

24. února 2020, 18:30

Ondřej Mach

Nejsledovanější hráč ohledně letošní uzávěrky přestupů už zná svůj další osud. Chris Kreider podepsal sedmiletou smlouvu s New York Rangers, ročně si vydělá 6,5 milionu dolarů. Z nejlidnatějšího města Spojených států ale přicházejí i horší zprávy, brankář Igor Šesťjorkin a útočník Pavel Bučněvič se v neděli večer stali účastníky dopravní nehody.

Kreider byl zřejmě nejžhavějším zbožím vzhledem k letošní uzávěrce přestupů a řada médií ho pasovala na vůbec největšího kandidát na výměnu. O služby osmadvacetiletého útočníka mělo zájem mnoho klubů, Rangers se ale podařilo svoji hvězdu udržet na Manhattanu.

Rodák z Boxfordu si podle TSN vydělá 6,5 milionu dolarů ročně, oficiální server NHL finanční podmínky dohody nezveřejnil. Prezident klubu John Davidson uvedl, že obě strany se dohodly v pondělí ráno. Kreider by se na konci června stal neomezeně volným hráčem.

„Všichni jsme na tom tvrdě pracovali, generální manažer Jeff Gorton i Kreiderův agent Matt Keator,“ prozradil prezident Rangers. „Jednali jsme několik dní a jsme velmi spokojení s dohodou, kterou jsme dali dohromady. Další podrobnosti budou k dispozici brzy, došlo k tomu před pár minutami.“

 

Útočník, který si v probíhající sezoně zahrál i na All-Star Game, patří ke klíčovým osobnostem Jezdců. Kreider letos zapsal 45 bodů za 24 branek a 21 nahrávek, jeho bodovým maximem je 53 bodů (28+25) z ročníku 2016/17.

Slavný klub si ho v roce 2009 vybral v prvním kole draftu jako celkově devatenáctého. Kreider má ve sbírce zlatou a bronzovou medaili z juniorského mistrovství světa, v roce 2018 skončil s výběrem USA na světovém šampionátu třetí.

Ruští hráči měli autonehodu, Šesťjorkin bude chybět v řádu týdnů

Z klubu ale přicházejí i špatné zprávy. Ruští hokejisté Igor Šesťjorkin a Pavel Bučněvič měli v neděli večer autonehodu. Prezident klubu John Davidson potvrdil, že čtyřiadvacetiletý brankář utrpěl zlomeninu žeber a jeho stav bude znovu vyhodnocen za dva týdny. Bučněvič podle všeho vyvázl pouze otřesen a bude posuzován na denní bázi.

Pro Rangers je to výrazný ztráta, především kvůli vynikající Šesťjorkinově formě. Ruský brankář předvádí v poslední době vynikající výkony a je jedním z hlavních důvodů, proč tým znovu cílí na vyřazovací část.

Newyorčany ale může mrzet i absence Bučněviče. Stejně starému forvardovi se velice daří v elitní lajně Jezdců, momentálně má na kontě 37 bodů za čtrnáct branek a 23 nahrávek.

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020; pondělí 24. února na NHL.cz – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.