bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kreider se suspendaci za loket na Petterssona vyhnul, čeká ho jen pokuta

15. března 2019, 13:00

Petr Sumbal

Ostrý faul loktem Chrise Kreidera na vycházející hvězdu Vancouveru i celé NHL Eliase Petterssona se nakonec obejde bez další suspendace. Útočník Rangers tedy své mužstvo v konečné fázi sezóny neoslabí, pouze bude muset ze své peněženky vytáhnout pět tisíc dolarů na pokutu, jenž mu byla za faul vyměřena.

V noci ze středy na čtvrtek Vancouver ve své domovské Rogers Areně přivítal hokejisty Rangers. Šlo o souboj dvou týmů, které jsou ve spodních patrech svých konferencí a nemají už šanci zabojovat o play-off. Žádné velké drama se tak neočekávalo.

Přesto utkání vyvolalo velký vzruch, a to kvůli nevybíravému faulu útočníka Rangers Chrise Kreidera. Ten ve druhé třetině u mantinelu nevybíravě a patrně i úmyslně zasáhl loktem přímo do obličeje mladého útočníka Canucks Eliase Petterssona.

Pro Kreidera pochopitelně okamžitě následoval trest do konce utkání a jeho ostrý faul měl dohru ještě i po zápase, neboť celou situaci zkoumalo Oddělení pro bezpečí hráčů v NHL. Kreider si nakonec mohl oddechnout, protože žádné utkání nuceně nezmešká. Místo suspendace zaplatí "jen" pokutu ve výši pěti tisíc dolarů.

Žádný zápas by naštěstí neměl minout ani Pettersson, zranění švédského útočníka by nemělo být vážné. Po ošetření se ostatně do utkání ještě vrátil a odehrál celkem čtrnáct minut, a přispěl tak k výhře svého týmu 4:1, i když nebodoval.

Pro Petterssona to mimochodem není poprvé, kdy byl zákrok na jeho osobu prošetřován. Tím prvním byl faul Mika Mathesona, který byl potrestán dvouzápasovým distancem.

Pettersson zatím v této sezóně odehrál 59 z celkových sedmdesáti zápasů Vancouveru. Celkem si připsal osmapadesát kanadských bodů za šestadvacet branek a dvaatřicet asistencí a je nejproduktivnějším hráčem Vancouveru, i jeho nejlepším střelcem.

Rodák z Sundsvallu je považován za horkého favorita na zisk Calder Trophy, trofeje pro nejlepšího nováčka sezóny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.