bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Král Henrik burcuje: Je načase udělat poslední krok

1. září 2015, 19:30

Michal Sobotka

V posledních letech patří k nejlepším týmům Východní konference. Na Stanley Cup si však ne a ne sáhnout. Newyorští Rangers mají velkou oporu především v brance, kde se o úspěchy týmu stará Henrik Lundqvist. Švéd už nechce čekat a touží po úspěchu.

Třikrát za poslední čtyři roky se New York Rangers dostal mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. Předloni z toho dokonce bylo finále o Stanleyův pohár. Ani jednou se však tým z proslulé Madison Square Garden nemohl z vítězství radovat. Henrik Lundqvist má ve svých 33 letech ještě dost roků před sebou, pokud si bude udržovat výkonnost. Rád by však čekání na stříbrný pohár ukončil.

"Za poslední čtyři roky jsme v play-off prožili mnoho úspěchů. Přesto jsme ale nevyhráli. Když vypadnete a dokážete se z toho poučit, pak je to plus. Jenže naším cílem zůstává soutěž vyhrát a to se nám nedaří," trápí švédského gólmana. Předloni si zachytal finále, kde jeho klub nestačil na Kings. Loni vypadl s Tampou v konferenčním finále. "Jsme blízko. Jsme strašně blízko," tuší olympijský vítěz z Turína.

"Jako tým děláme dobré kroky, ale už potřebujeme ten poslední zvládnout," burcuje před sezonou rodák z Are. Rangers přes léto zase trochu obměnili kádr. Doplnil ho Emerson Etem, Viktor Stalberg, Carl Hagelin, či Jarret Stoll. Kariéru naopak ukončil Martin St. Louis. "Změny přijdou vždy, pokaždé z jiných důvodů. Přesto se mi naše sestava zamlouvá. Jádro týmu zůstává stejné. Víme, co od sebe můžeme očekávat, což nám letos půjde k duhu," věří brankář, který loni musel část sezony vynechat kvůli poraněným cévám na krku.

Švéda nyní těší, že se může v poklidu připravit na novou sezonu. "Není to jen o tom, že jsem vynechával zápasy. Zranění vás vždy limituje při trénincích, nemůžete občas ani vycestovat s týmem. Být s ostatními v kabině. To jsou věci, které hokejista bere za samozřejmost, dokud o ně kvůli zdravotním problémům nepřijde," vysvětluje. "Všechno je teď naštěstí v pohodě. Připravuji se na novou sezonu, čekají nás kempy a přípravné zápasy. Nic jsem nemusel měnit," těší Lundqvista.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.