bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kovbojova lítost. Glencross si vyčítá, že nešel po penězích

2. září 2015, 8:00

Tomáš Zatloukal

Jedno z velkých překvapení letošního léta je fakt, že Curtis Glencross stále nemá angažmá. Ano, ten Curtis Glencross, který v minulosti opakovaně překonal čtyřicetibodovou metu a ani letos k ní neměl daleko. Zkušený útočník doplácí, podobně jako Jiří Tlustý či Cody Franson, na prostou skutečnost, že platový strop se zvýšil jen nepatrně, a tak kluby NHL pečlivě zvažují, jak investovat každičký cent. Kanadský borec se nicméně nevzdává: "Je mi teprve dvaatřicet, ještě končit nehodlám."

S frustrující situací se vyrovnává po svém, třeba přemýšlením o vlastních chybách v minulosti. Tou zásadní podle něj bylo to, že v roce 2011 nevytěžil všechno, co mohl z vyjednávání s Calgary Flames. Naopak, svému milovanému klubu poskytl takzvanou domácí slevu a podepsal čtyřletý kontrakt na 10,2 milionu dolarů. Podle odhadů se tak ošidil přibližně o dva až čtyři miliony dolarů.

"Ačkoliv jsem miloval časy, kdy jsem nastupoval za Flames, nakonec jsem se naučil jednu důležitou věc. Hokej je business a hráč je jenom číslo," tvrdí sympatický forvard, jehož velkým koníčkem je chov hovězího dobytka. Ostatně právě tak získal svou známou přezdívku "Curtis the Cowboy". "Kdybych mohl vrátit čas zpátky, tak bych se snažil vyjednat ty nejlepší finanční podmínky."

Proč? Inu, rychlý konec v Calgary, kde loni ztratil důvěru hlavního kouče Boba Hartleyho, jej naučil, jak moc dokáže být hokejový život vrtkavý. Letos v březnu se stěhoval do Washingtonu a u Capitals předvedl po slušném závěru základní části mizerné play-off. I kvůli tomu nyní zůstává bez práce. "Když máte možnost vydělat peníze, musíte ji využít. Věci se mění strašně rychle," popisuje svou zkušenost.

Glencross zní skoro zahořkle, přesto má v srdci naději. "Někde přece pro mě musí být místo. Cítím, že mám pár hokejových let ještě před sebou." Jisté je, že se nevrátí do Calgary. "Sice jsme spolu jednali, ale po Frolíkově podpisu mají plno." Plameny disponují spoustou mladších a šikovnějších útočníků, nebojí se sázky na čerstvou krev. Brány jsou uzavřeny také ve Washingtonu.

"Bavil jsem se i s Capitals, jenže ti nakonec nahradili mě a Joea Warda Justinem Williamsem a T.J. Oshiem," vysvětluje pro zámořský list Calgary Sun. Nezbývá mu než čekat. Třeba mu trpělivost přinese vytouženou štaci, podobně jako Christianu Ehrhoffovi, který nedávno podepsal s Los Angeles Kings. Může si dát inzerát: ostřílený forvard (32) shání angažmá v NHL, značka: spěchá, sezóna je za dveřmi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.