bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kouč Ottawy: Naše současná situace mi připomíná Toronto před několika lety

17. ledna 2021, 7:14

Martin Schwarz

Ottawa nezažívá snadné časy. Minulou sezonu dávala prostor hlavně mladým hráčům, rozprodala hlavní tváře mužstva a naplno rozjela přestavbu kádru, což se pochopitelně odrazilo na výsledcích. Teď by však Senators měli mířit už jen vzhůru a překvapovat soupeře. Alespoň si to myslí trenér mužstva D.J. Smith.

Současný hlavní kouč mužstva z hlavního města Kanady by měl vědět, o čem mluví. V letech 2015 až 2019 vykonával funkci asistenta trenéra na lavičce Toronta, které se tou dobou nacházelo v obdobné pozici jako nyní Ottawa.

„Teď jsme v podobné situaci jako Maple Leafs před několika roky, hodně mi to připomíná tehdejší události,“ řekl D.J. Smith serveru nhl.com těsně před startem ročníku, který Senators nezahájili s nikým jiným než s Torontem.

„Je to hodně o trpělivosti, ale pak vidíte, jak se vaši hráči stávají hokejisty schopnými obstát v těžké konkurenci NHL. Věřím, že v Ottawě budeme mít po dlouhou dobu hodně dobrý tým,“ zářil optimismem třiačtyřicetiletý lodivod.

Co se přirovnání k někdejším Maple Leafs týče, minimálně zčásti má Smith pravdu. Příležitosti se budou chtít v následujících měsících a letech chytit talentovaní mladíci organizace, od nichž fanoušci očekávají zázraky. Ať už jde o trojku loňského draftu jménem Tim Stützle nebo další útočníky Drakea Bathersona, Joshe Norrise a již v NHL zaběhlého Bradyho Tkachuka.

A kde že je ta podobnost s Torontem? Když Javorové listy roku 2016 draftovaly Austona Matthewse, začala cesta modrobílých za lepšími výsledky. K Matthewsovi přibyli talentovaní Mitchell Marner či William Nylander a rázem Toronto pravidelně postupuje do play-off. Bude to i případ Ottawy a uvidíme ji brzy mezi favority?

Spojují mládí a zkušenosti

„V sezoně 2015/2016 jsme s Torontem skončili poslední v divizi, ale stále v sestavě zůstali borci jako Nazem Kadri, James van Riemsdyk nebo Tyler Bozak i ostatní zkušení kluci. A přesně takto jsme postupovali teď v létě s Ottawou,“ pokračoval Smith.

Naráží na to, že Senátoři nespoléhají jen na líheň talentů, ale přivedli řadu zajímavých posil. Kromě brankáře Matta Murrayho teď ottawský dres oblékají útočníci Derek Stepan a Jevgenij Dadonov, z obránců zase zkušenostmi prošpikovaný Erik Gudbranson.

„Loni jsme udělali velký hráčský výprodej a dali příležitost mladým hokejistům, teď je bylo potřeba spojit s ostřílenějšími hráči, aby to fungovalo. Když se zamyslím, tak Drake Batherson a Josh Norris mají podobný vývoj jako tehdejší štírci z Maple Leafs Kasperi Kapanen a Andreas Johnsson,“ srovnával ještě.

Může se už v aktuálním zkráceném ročníku Ottawa podívat do vyřazovacích bojů? Možné je všechno. Nejen D.J. Smith ale věří, že je organizace na správné cestě k lepším zítřkům. Sám kouč má u nejvýše postavených lidí v klubu důvěru, že je tím pravým pro zajištění úspěchu.

„D.J. je jedním z důvodů, proč už letos mohou naše výsledky vypadat dobře. Má rád soutěživost a my chceme být jedním z nejsoutěživějších týmů v NHL. Rádi bychom byli jedním z těch mančaftů, proti kterému se hraje strašně těžko,“ dodal k plánům Ottawy generální manažer klubu Pierre Dorion.

Splní se jeho přání?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.