bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konečná zastávka Minnesota. Dva Američané z řad Wild zřejmě pověsí brusle na hřebík

1. září 2015, 15:00

Tomáš Zatloukal

Ani jeden není vyloženým hokejovým starcem, nicméně jejich aktivní kariéry se dost možná brzy uzavřou. Keitha Ballarda k tomu asi doženou zdravotní důvody, Jordan Leopold zase pravděpodobně upřednostní svou rodinu před rozlétaným životem sportovního profesionála. Jejich poslední štací v NHL by tak mohlo být společné angažmá u minnesotské Divočiny, kde snili svůj sen o zisku stříbrného poháru. Ve druhém kole vyřazovacích bojů jej nicméně rozehnali pozdější šampióni - Chicago Blackhawks.

Ballard uvažuje nad koncem kariéry kvůli dalšímu z řady otřesů mozku, který utrpěl v sezóně 2014-15. 9. prosince jej trefil tvrdým hitem známý brousek Matt Martin, od srážky s newyorským Ostrovanem již dvaatřicetiletý zadák za Minnesotu nenastoupil, ani devět měsíců poté není zcela zdravotně v pořádku. Základní část se tak pro něj smrskla na pouhých 14 zápasů.

"Prostě se snažím uzdravit. Pokud se mi to zcela povede, budu děkovat štěstí. přiznávám, že mám strach z toho, co by se mi mohlo stát, pokud bych dostal znovu takovou ránu," řekl pro Star Tribune. Ballard je momentálně volným hráčem, v červenci mu vypršel dvouletý kontrakt na tři miliony dolarů. Další neshání. S NHL se možná rozloučí s bilancí 604 odehraných utkání.

Nastupoval za arizonské Kojoty, floridské Pantery, Vancouver Canucks a Wild. Rodák z minnesotského Baudette platil před sérií otřesů mozků k schopným ofenzivním obráncům, dokonce opakovaně reprezentoval Spojené státy na mistrovství světa. Tam se několikrát představil také o tři roky Leopold, který si dokonce zahrál i olympiádu. Jenže dlouho už není, kým býval.

Poctivý pracant v posledních letech hodně uvadal, s přibývajícím věkem šla jeho výkonnost dolů a z ostře střeženého pokladu se stal horkým bramborem. V minulém ročníku si jej přehodily hned tři kluby, začínal u Bluesmanů ze St. Louis, poté nosil columbuský Modrý kabát a nakonec, na roztomilou žádost vlastní dcery (dojemný dopis obletěl svět), zamířil do Minnesoty.

Právě odtamtud stejně jako Ballard pochází. Ostatně oba beky spojuje také podobný životní příběh. Oba se do NHL dostali přes vysokoškolský hokej, v jednu chvíli dokonce bok po boku nastupovali za minnesotskou univerzitu. Leopold byl v roce 2002 jejím kapitánem, o dva roky později připadla stejná čest také druhému z pravděpodobně končících zadáků.

Leopold sice nevylučuje, že si kariéru ještě prodlouží, ale 18 mačů za Wild nebylo zrovna dokonalou reklamou na jeho služby. Zřejmě již má posunuté priority směrem ke své rodině, která jej, soudě podle zmíněného dopisu, tolik postrádala. S manželkou se nyní soustředí na otevření centra pro konání svateb a dalších společenských akcí pod jménem Leopold's Mississippi Gardens.

Jeho agent nevolá klubům NHL, hokej se dostal na druhou kolej. Rodák z Golden Valley by odešel do penze po necelé sedmistovce startů, krom zmíněných organizací hrál rovněž za Colorado Avalanche, Buffalo Sabres, Floridu Panthers, Calgary Flames a Pittsburgh Penguins. Bude pro něj a Ballarda konečnou zastávkou Divočina? Bylo by to symbolické uzavření kruhu.

Po návratu domů, do Minnesoty.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.