bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec spekulacím. Phil Kessel se nakonec přece jen stěhuje, získala jej Arizona

30. června 2019, 5:50

Jiří Sameš

Arizona Coyotes a Pittsburgh Penguins se v sobotu 29. června domluvili na výměně. Dres přitom změnilo velké jméno, útočník Phil Kessel. Součástí obchodu byl potom i útočník Alex Galchenyuk.

O odchodu Phila Kessela od Penguins se mluvilo hodně dlouho. Nyní se tak (konečně) stalo skutečností.

Získali jej Coyotes, ještě společně s obráncem Danem Birksem a volbou ve čtvrtém kole draftu 2021, jako protihodnotu Tučňákům poslali Alexe Galchenyuka a mladého talentovaného obránce Pierrea-Oliviera Josepha.

Kojoti byli v minulé sezoně pátým nejlepším týmem, co se defenzivy týče. Inkasovali pouze 220 branek (nepočítáme-li nájezdy), přesto se do play-off znovu nedostali.

Hlavním důvodem, proč neuspěli, byl jednoznačně problém s ofenzivou. A právě příchod Kessela by mohl přinést velmi potřebnou změnu.

„Cítili jsme, že naše mužstvo potřebuje získat hlavně nějakého střelce," řekl k věci generální manažer Arizony John Chayka.

„Phil v lize dlouhodobě platí za hokejistu, jenž umí dávat góly. Myslíme si, že bude motivován a připraven nám pomoci," doplnil.

Kessel za ročník 2018-2019 v 82 zápasech vstřelil 27 gólů a zapsal celkem 82 kanadských bodů. V play-off následně ve čtyřech utkáních vsítil jeden gól a zaznamenal celkem dva kanadské body.

Jednatřicetiletý Američan určitě nemá potíže za sezonu nasázet klidně i více než 30 gólů. Metu dokázal pokořit už šestkrát ve své třináctileté kariéře.

„Jsem velmi nadšený z toho, že jsem se stal součástí Arizony Coyotes," prohlásil Kessel.

„Přicházím proto, abych co nejlépe odváděl svou práci a pomohl týmu vyhrát co nejvíce zápasů. Myslím, že mají kvalitní mužstvo. Na soupisce tam vidím spoustu dobrých hráčů," dodal.

Kessel v National Hockey League odehrál 996 zápasů, přičemž vstřelil 357 gólů a připsal si celkem 823 kanadských bodů.

Kromě Pittsburghu oblékal také dres Bostonu Bruins (draftovali jej v roce 2006, jako celkově pátého v pořadí) a Toronta Maple Leafs.

Jak výměnu komentuje druhá strana?

„Cítil jsem, že je čas udělat změnu," poznamenal úvodem generální manažer Penguins Jim Rutherford.

„V první řadě, Philovi chci samozřejmě poděkovat za jeho odvedené služby. Hrál klíčovou roli, když jsme dvakrát po sobě vyhráli Stanley Cup. Bez něj bychom to nedokázali," pokračoval.

„Zároveň jsme ale moc rádi za to, že u nás můžeme přivítat mladého talentovaného hokejistu, Alexe. Víme, že umí dávat góly. Vždyť už za sebou má jednu sezonu, ve které vsítil 30 gólů," zmínil ještě.

Galchenyuk v minulém ročníku v 72 zápasech vstřelil 19 gólů a nasbíral celkem 41 kanadských bodů.

Jednalo se o jeho první sezonu s Coyotes, minulé léto jej vyměnili Montreal Canadiens, kteří z něj udělali trojku draftu 2012. Nejlépe si doposud vedl v období 2015-2016.

V nejlepší hokejové lize světa pětadvacetiletý Američan sehrál 490 zápasů, vsítil přitom 127 gólů a zapsal celkem 296 kanadských bodů.

Penguins v sezoně 2018-2019 skončili v tabulce Východní konference na šestém místě se ziskem 100 bodů. V prvním kole play-off je následně bleskurychle smetli New York Islanders.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.