bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec spekulacím, Carlson zůstává ve Washingtonu. S klubem podepsal na osm let

25. června 2018, 13:00

Jiří Sameš

John Carlson se nikam stěhovat nebude. V noci z neděle na pondělí se totiž domluvil s Washingtonem Capitals na osmileté smlouvě, podle které si vydělá celkem 64 milionů dolarů. V oficiálním klubovém prohlášení o tom informoval generální manažer Caps, Brian MacLellan.

„John je výjimečný, konzistentní hráč naší organizace a vyrostl v jednoho z nejlepších obránců NHL. Myslíme, že právě vstoupil do svého vrcholu. Je na ledě ve všech klíčových momentech a mužstvu výrazně přispívá ve speciálních týmech. Jsme moc rádi, že u nás bude pokračovat,“ uvádí MacLellan v prohlášení.

Podepsání Carlsona je pro Capitals jednoznačně skvělou zprávou. Vždyť osmadvacetiletý obránce byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším obráncem NHL v základní části i v play-off! Na ledě přitom trávil v průměru 25 minut.

„Jeho hodnota je nesmírná, letos jste to mohli dobře vidět,“ říká Braden Holtby, brankář Capitals. „Je dobrým hráčem už delší dobu, jen v letošním roce se ukázal trochu víc.“

V 82 zápasech si Carlson do statistik připsal za 15 branek a 53 asistencí celkem 68 kanadských bodů. Ve vyřazovacích bojích pak ve 24 zápasech zaznamenal 5 branek a 15 asistencí, tedy 20 kanadských bodů.

„John je jeden z nejlepších obránců, se kterými jsem kdy hrál,“ chválí jej útočník, T. J. Oshie. „V letošním roce se předvedl ještě víc a podle mě patří mezi nejlepší tři nebo pět obránců v lize.“

Carlson byl draftován do NHL Washingtonem v roce 2008 v prvním kole, jako sedmadvacátý celkově, a v nejlepší hokejové lize světa odehrál už devět sezon, 608 zápasů. 

I přesto, že už MacLellan uzavřel smlouvu s nejlepším obráncem týmu, čeká jej ještě velké množství práce. O novém kontraktu totiž musí Caps jednat s Michalem Kempným, Tomem Wilsonem a Devantem Smith-Pellym. Klub je navíc v současné době bez trenéra.

„Snažíme se podepsat s Kempným, Wilsonem a pak tam je ještě pár dalších věcí, o kterých se musíme rozhodnout.“

Největším kandidátem je na post trenéra Todd Reirden, bývalý asistent Barryho Trotze, který se před dvěma lety ucházel o koučování Calgary Flames.

„Pokud budou naše jednání úspěšná, měl by to být hlavní kandidát. Všichni hráči ho znají a jsou s ním spokojeni.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.