bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Konec po příští sezóně? Bylo by těžké vidět se v jiném dresu, přiznává Kronwall

20. srpna 2018, 8:00

Šimon Rogner

Zatímco se v Detroitu pomalu smiřují s velmi reálnou možností, že v příští sezóně vůbec nenastoupí kapitán Henrik Zetterberg, tak se na hokejový důchod možná chystá další ikona Red Wings Niklas Kronwall. Sedmatřicetiletý Švéd vstupuje do posledního roku svého sedmiletého kontraktu a v rozhovoru pro ligový server NHL.com prohlásil, že pokud by byl nucen po příští sezóně ukončit kariéru, byl by „naprosto šťastný.“

„Pokud by to byl konec, byl bych více než šťastný za cestu, kterou jsem prošel, a více než vděčný rodině pana Ilitche a (generálnímu manažerovi) Kennymu Hollandovi za to, že mi poskytli příležitost hrát celou svoji kariéru v jednom týmu. Uvidíme, co se stane,“ uvedl Kronwall.

„Měl jsem dost štěstí, že jsem mohl všechny ty roky odehrát v Detroitu, a bylo by pro mě těžké se vidět v jiném dresu.“

O tom, že Kronwall, který odehrál v Detroitu všech svých 874 zápasů a v roce 2008 mu pomohl ke Stanley Cupu, zakončí svoji zámořskou misi v Michiganu, snad nikdo nepochybuje, otázkou však je, kdy oblékne dres Rudých křídel naposledy.

Sedmiletá smlouva s průměrným ročním platem ve výši 4,75 miliónů mu končí po příští sezóně a podepsat novou tak může kdykoliv během ročníku. Vyjednávat s klubem podle svých slov ale nezačal a sám si uvědomuje, v jaké pozici je.

„Hokej miluju. Nemůžu o něm říct dost dobrých věcí. Ale zároveň musím být realista. Vím, jak na tom teď jsem, jak na tom budu za rok, nevím. Rád bych podepsal na další rok, ale nalijme si čistého vína. Tým se omlazuje, já stárnu a hokej se zrychluje. Nejsem tím samým hráčem jako před 10 lety, ale udělám, co budu moci, na ledě i mimo led. Zkrátka se budu snažit být co nejefektivnější,“ slibuje rodák ze Stockholmu.

Kronwall, který ve svých nejlepších letech platil za skvělého všestranného obránce s ofenzivním potenciálem a tvrdou hrou do těla, zdaleka nepatří do starého železa. V minulé sezóně si připsal 27 bodů – nejvíce od sezóny 2014/15 – a přestože měl méně než 50% Corsi statistiku při hře 5 na 5 s více než 63% podílem startů v útočném pásmu, vzhledem k týmu na tom byl stále o 0,5 % lépe.

To samozřejmě neznamená, že se z něj stane kandidát na Norris Trophy, ale pokud bude zdravý, tak může za solidní peníze pomoci Detroitu ve výchově nové generace nastupujících obránců, mezi nimiž jsou kromě Libora Šuláka či Filipa Hronka také Gustav Lindström nebo Vili Saarijärvi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.