bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Komplikace pro Canucks, Virtanen bude měsíc mimo hru

19. února 2019, 16:15

Matěj Hodoval

Vancouver Canucks patří letos mezi velká překvapení a bojují o účast ve vyřazovací části. Kanadskému celku však začíná komplikovat cestu několik zranění.

Vancouver je jedním z hlavních účastníků závodu o postup mezi elitní šestnáctku. Canucks jsou v boji o divokou kartu na pátém místě za Chicagem a Coloradem, se kterými mají shodně devětapadesát bodů. Pouhý bod pak všechny tři celky dělí od Minnesoty, která v tuto chvíli drží poslední postupové místo. 

Kromě překážek v podobě soupeřů je tu ještě jedna – zranění. Kosatky se musejí obejít bez útočníka Jakea Virtanena, jenž bude měsíc mimo hru kvůli zlomenému žebru, které si poranil v utkání s Anaheimem, kdy ho nedovoleně atakoval Ryan Getzlaf. Přesto mladý Kanaďan zápas dohrál, teď ho však Canucks budou postrádat.

Virtanen letos zatím zažívá nejlepší sezonu v NHL co se týče gólů a kanadských bodů. Dvaadvacetiletý hokejista s finskými kořeny v tomto ročníku naskočil do 58 zápasů, z nichž vzešel s dvanácti brankami a deseti asistencemi. 

Rodáka z kanadského New Westminsteru může v sestavě zastoupit nejnovější akvizice Kosatek, forvard Ryan Spooner, jenž přišel výměnou za Sama Gagnera z Edmontonu. Spooner má daleko horší čísla (3+2), Nucks však doufají, že v týmu s ambicemi na play-off se jeho forma zvedne.

Jake Virtanen není jediný, kdo v tuto chvíli schází mužstvu Travise Greena. Lodivod Vancouveru se musí obejít na neurčitou dobu bez zadáka Chrise Taneva, kterého trápí problémy s kotníkem. Gólman Jacob Markstrom naposledy vynechal trénink s týmem, aby mohl s lehkými zdravotními potížemi odpočívat a byl připraven na následující duel, který Kosatky sehrají v pátek od 04:00 SEČ s Arizonou.

Vstříc návratu naopak kráčí obránce Alex Edler (otřes mozku) a brankář Thatcher Demko (zraněné koleno), oba již začali individuálně bruslit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.