bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kolotoč zdarma pro Pittsburgh. Měli bychom se stydět, hodnotil vstup do utkání Kunitz

18. května 2017, 17:00

Michal Sobotka

Dva zápasy v Pittsburghu přinesly čtyři góly. Stejný počet obdrželi hokejisté Penguins během necelých třinácti minut třetího mače na ledě Ottawy. Poté už se zápasem těžko mohli něco udělat. „Měli bychom se stydět,“ nebral si po utkání servítky útočník Chris Kunitz.

Pravdou je, že tři ze čtyř gólů byly spíš dílem náhody. Šťastných odrazů. Na druhou stranu Ottawa po svých šancích šla a byla u kotoučů dříve než kterýkoli bránící hráč Pittsburghu. Po vítězství 5:1 tak Senators vedou v sérii na zápasy 2-1 a jejich soupeř dobře ví, že má mnoho prostoru pro zlepšení. „Obvykle jsme my více hladovým týmem, ale tentokrát nám tahle vlastnost chyběla,“ přiznal trenér Sullivan.

Ottawě se zatím daří ničit ofenzivu soupeře. Crosbymu a spol. dovolili pokaždé jen jeden gól na zápas. S takovou taktikou mají Senators šanci vyhrát každé utkání. Když už byla řeč o kapitánovi Pittsburghu, tak ten se prosadil v sérii vůbec poprvé a jednalo se také o jeho premiérový bod. Trenér kanadského celku Guy Boucher proti Penguins dobře využívá systému 1-3-1.

Šance byly, produktivita vázla

Jeden útočník v něm napadá obránce, tři pokrývají střední pásmo a jeden bek vzadu by měl sbírat nahazované kotouče. Vzhledem ke třem odehraným zápasům tento styl Ottawě sedí. „Měli bychom se stydět za nástup do posledního utkání,“ hodnotil útočník Penguins Chris Kunitz. „Musíme být více připravení. Úspěch nepřijde zadarmo,“ je si vědom.

Ačkoli vstřelili obhájci Stanleyova poháru znovu jen jednu branku, neměli tentokráte důvod žehrat na nedostatek šancí. Těch měli dost, ale trápila je produktivita. „Řekl bych, že jsme měli několik dobrých příležitostí, ale nedokázali jsme je využít. Hrajeme play off, takže jakmile dostaneme šance, musíme je proměňovat,“ uvedl kapitán Sidney Crosby.

Vynucené změny nadělaly více škody než užitku

Faktem také je, že se Pittsburgh musel obejít bez několika hráčů. V sestavě chyběli pro zranění Justin Schultz, hrát nemohli ani Bryan Rust s Patricem Hörnqvistem. Nemluvě o tom, že zbytek sezony neodehraje Kris Letang. Do hry se tak dostali obránci Trevor Daley a premiérově v play off také Mark Streit. Četné a nucené zásahy do obrany ale napáchaly více škody než užitku.

Vinu na brankáře Fleuryho mohou hosté těžko házet, i když je pravda, že ani on příliš nezářil. Za třináct minut dostal čtyři góly a pustil do branky loňského fantoma play off Matta Murrayho. „Příště musíme hrát od první minuty. Když hned po buly dostanete venku gól, tak to soupeři dodá moc energie,“ vysvětlil důvody zkratu Pens v první třetině kouč Sullivan.

Toho čeká těžké rozhodování. Fleury dosud, až na výjimky, podával v play off vynikající výkony. Matt Murray se ale dal zdravotně do pořádku a není vůbec jisté, na koho z nich ukáže Sullivan před startem čtvrtého zápasu. Ten by mohl o vývoji série hodně napovědět, i když favorit zatím zůstává v klidu. „Máme skupinu lidí, která se z toho ponaučí a příště předvede lepší výkon,“ tvrdil trenér.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.