bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kolaps v přesilovkách. Dvacítka nedohnala náskok Rusů, na MS poprvé padla

29. prosince 2018, 4:53

Václav Jáchim

(VANCOUVER, od našeho zpravodaje) Odmakali dramatickou partii, čeští junioři ale velkou bitvu s Rusy ztratili v disciplíně, která zpravidla pomáhá k vítězství. Dvacítka inkasovala dva góly (!) při vlastních přesilovkách, Kondelík sice posléze snížil a dal naději na vyrovnání, jenomže reprezentanti vyrovnat nedokázal. Ve Vancouveru si připsali první porážku, v noci na neděli (od 2:00 SEČ) vyzvou domácí Kanadu.

Trenér Varaďa poslal do utkání stejnou sestavu jako v premiéře se Švýcary, Rusové zahájili turnaj skalpem Dánů a kouč Bragin také neměl důvod ke změnám. Členové obou týmů se velmi dobře znají, před utkáním vzájemně upozorňovali na velmi dobré ofenzivní schopnosti soupeřů.

Úvodní šance měli Rusové, na Dostála to zkoušeli Slepec a z dorážky poté Kovalenko. Ovšem Češi hráli aktivně, velmi dobře bruslili a soka drželi na uzdě. Z nadějné pozice bekhendem těsně minul Hrabík, v 6. minutě měl slibnou možnost Kaut, nebezpečně pálil Nečas. Na opačné straně zlikvidoval Dostál pokus Marčenka. Později si Kaut vynutil faul Alexejeva, ruský bek sebral českému útočníkovi zakončení do odkryté brány.

Jenomže Češi přesilovkou pohrdli, navíc inkasovali! Při oslabení nabruslili Rusové do přečíslení, Arťom Galimov si počkal, potáhl puk a poté přesnou střelou překonal Dostála – 0:1. Škoda, junioři si do té doby počínali odpovědně. V závěru třetiny rozhodčí chybně posoudili souboj u mantinelu a vyloučili Lauka, protivník nicméně početní výhodu nevyužil. Po pauze soupeř trošku změnil strategii, do první velké šance se ovšem dostal agilní Nečas.

Češi dřeli, ukázal to například Lauko, který nejprve nestihl dorazit za brankáře Kočetkova, vzápětí dobruslil ruský útok a parádně vydoloval kotouč. Bohužel, dvacítce nevídaně skřípaly přesilovky. Ve 35. minutě fauloval Muranov obránce Gaspara a při dalším oslabení přidali Rusové druhý gól: Šen přihrál Nikolaji Kovalenkovi a syn slavného otce překonal Dostála – 0:2.

Uteklo však jen 47 vteřin a Češi snížili. Kvasnička tvrdě pálil, tečovaný kotouč inkasoval do ramena a poté do obličeje Jáchym Kondelík, načež puk zapadl za Kočetkova do branky – 1:2. Junioři zvedli hlavy, rvali se o vyrovnání. Trenér Varaďa posunul Zadinu k Nečasovi s Kautem, elitní trio si vytvořilo tlak, ale vázla finální fáze. Naděje na vyrovnání držel skvělý Dostál, nepřišli si na něj Děnisenko ani Romanov.

Při hře ve čtyřech hrál soupeř dlouho v českém obranném pásmu, ale pořádně ohánět se následně museli i ruští beci. Ve finiši hráli junioři power play: nejprve Zadina chytil střelu Kovalenka, který mířil na prázdnou klec, v posledních vteřinách vyrazil ránu Nečase gólman Kočetkov. 

Dvacítka si ve Vancouveru připsala první porážku, třetí utkání základní skupiny čeká české juniory v noci na neděli, od 2:00 SEČ nastoupí ve Vancouveru proti domácí Kanadě. Poslední duel je pak čeká na Silvestra, v pondělí 31. prosince od 22 hodin našeho času vyzve juniorský národní tým Dánsko.

Výsledek druhého utkání dvacítky na MS 2019:

ČESKO – RUSKO 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 36. Kondelík (Kvasnička, Plášek) – 18. Galimov (Slepec), 36. Kovalenko (Šen, Alexejev).
Rozhodčí: Björk (Švédsko), Stano (Slovensko) – Oliver (USA), Yleytinen (Švédsko).
Vyloučení: 7:5.
Využití: 1:0.
Oslabení: 0:2.
Diváci: 14 523.
Střely na branku: 25:28 (8:9, 5:9, 12:10). 
Nejlepší hráči: Lukáš Dostál – Nikolaj Kovalenko.
Česko: Dostál – Galvas, Kvasnička, Gaspar, Mikyska, Král, Bukač – Hrabík, Nečas, Kaut – Machala, Hladonik, Zadina – Plášek, Kondelík, Lauko – Pekař, Kern, Pour. Trenéři: Varaďa, Eliáš a Krátoška.
Rusko: Kočetkov – Žuravlev, Ilja Morozov, Rubinčik, Samorukov, Romanov,Alexejev, Olšanskij – Slepec, Galimov, Muranov – Kostin, Kravcov, Děnisenko – Starkov, Šen, Kovalenko – Podkolzin, Ivan Morozov, Marčenko. Trenéři: Bragin, Babenko a Bojkov.

Další program MS do 20 let 2019

Sobota 29. prosince: 
22:00 Dánsko – Švýcarsko

Neděle 30. prosince: 
00:30 Slovensko – Finsko
02:00 Kanada – Česko (ČT sport)
04:30 Švédsko – USA

Pondělí 31. prosince: 
02:00 Švýcarsko – Rusko
04:30 Kazachstán – Slovensko
22:00 Dánsko – Česko (ČT sport)

Úterý 1. ledna:
00:30 Švédsko – Kazachstán
02:00 Rusko – Kanada
04:30 USA – Finsko

Středa 2. ledna:
20:00 1. zápas o udržení (Vancouver)
22:00 1. čtvrtfinále (Victoria)

Čtvrtek 3. ledna:
00:30 2. čtvrtfinále (Vancouver)
02:00 3. čtvrtfinále (Victoria)
04:30 4. čtvrtfinále (Vancouver)

Pátek 4. ledna:
18:00 2. zápas o udržení (Vancouver)
22:00 1. semifinále (Vancouver)

Sobota 5. ledna: 
02:00 2. semifinále (Vancouver)
18:00 případný 3. zápas o udržení (Vancouver)
22:00 zápas o 3. místo (Vancouver)

Neděle 6. ledna:
02:00 finále (Vancouver)

Začátky jsou uvedeny v českých časech, v Kanadě je o 9 hodin méně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.