bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Klíčový rok pro Nashe. Po sezóně zřejmě bude volným hráčem

11. září 2017, 20:20

Jan Šlapáček

Kanadského útočníka Ricka Nasha čeká velmi důležitý ročník. Po sezóně mu končí dlouholetá sedmiletá smlouva, kterou podepsal ještě během působení v Columbusu. Dokáže se vrátit na dřívější výkonnostní stupeň, aby si vybojoval další solidní kontrakt?

Nyní třiatřicetiletý hokejista byl před sezónou 2012/2013 vyměněn z organizace Blue Jackets na zvučnější adresu na Manhattanu, kde si od něj slibovali hodně. V dresu Rangers ale snesl vyšší měřítko pouze 2014/2015, kdy si připsal devětašedesát bodů v základní části a posléze přidal i čtrtnáct bodů ve vyřazovacích bojích. Jinak se dá jeho angažmá popsat za nevydařené, od útočníka se smlouvou na 7,8 milionů dolarů ročně jednoduše čekáte víc.

Sám útočník tuší, že se jeho čas v New Yorku pomalu chýlí ke konci a v letošní sezóně hraje o svoji budoucnost. Po sezóně se ocitne na trhu s volnými hráči a bude si chtít vyjednat slušné podmínky, předem je ale jasné, že bude muset jít s cenou o pár milionů dolů.

„Každý rok chci mít co nejlepší, ale opravdu ten nadcházející je nejdůležitější," řekl Nash během akce, na níž byl propagován příští zápas pod otevřeným nebem. „Jsem v situaci, kdy mám velkou smlouvu, ale hraji spíše o tu následující. Tomu budu muset čelit," řekl odhodlaně autor osmatřiceti bodů z předešlého ročníku.

Zároveň Nash uklidnil fanoušky Rangers tím, že nemyslí před novou sezónou pouze na sebe, ale především na týmový úspěch. „Je to pro nás důležitý rok. Stále jsme nesplnili náš cíl a nezískali Stanleyův pohár. Chceme na něj konečně dosáhnout," uzavřel své povídání. Dostane se Nash se spoluhráči na vrchol?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.