bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Klíčový podpis pro Minnesotu. Wild si pojistili Dumbu na pět let

21. července 2018, 18:45

Jan Vojkůvka

Naplánovaná pondělní arbitráž mezi Minnesotou a chráněným volným hráčem Mattem Dumbou se ruší. Obě strany nakonec dospěly k dohodě, kterou si Wild pojistili služby svého elitního a stále velmi mladého beka na pět let. Během nich si Kanaďan vydělá 30 milionů dolarů.

O podpisu nového kontraktu informoval Elliotte Friedman z webu Sportsnet. Podle dostupných informací obdržel Dumba pětiletou smlouvu s průměrným ročním příjmem ve výši 6 milionů dolarů. Bližší podrobnosti poskytnuty prozatím nebyly.

Třiadvacetiletý Dumba má za sebou nejlepší sezonu kariéry, během níž odehrál kompletních 82 zápasů základní části. Kromě svých vysokých obranných kvalit předvedl i výborný ofenzivní styl, díky němuž nastřílel 14 branek a na dalších 36 gólech se podílel asistencí. Navíc dostával velký prostor na ledě a odehrál v průměru 23 minut a 49 vteřin. 

Dumba se také po zranění Ryana Sutera stal obráncem číslo 1 v celém týmu a patřil k nejlepším hokejistům i během série s Winnipegem, ve které ovšem Minnesota prohrála 1:4 na zápasy.

Mladý obránce si finančně velmi polepší. Jeho průměrný plat v posledních dvou sezonách jen těsně překonal hranici 2,5 milionů dolarů. Původní návrhy obou stran se ale rozcházely natolik, že v pondělí 23. července měla proběhnout arbitráž, při které by byla určena adekvátní částka za Dumbovy služby. 

Díky podpisu na poslední chvíli si Minnesota zajistila služby vycházející hvězdy NHL až do roku 2023.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.