bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Klíčový obránce Vegas stále bez smlouvy. Kdy Theodore podepíše?

15. srpna 2018, 10:27

Šimon Rogner

Raději by oslavil narozeniny novou smlouvu, ale Shea Theodore si ještě musel počkat. Třiadvacetiletý obránce je posledním hráčem na soupisce Vegas Golden Knights, který nemá kontrakt, a protože je chráněným volným hráčem bez práva na arbitráž, můžou se vyjednávání protáhnout víceméně až do začátku nové sezóny. Není ale pochyb o tom, že obě strany se nakonec dohodnou.

„Budeme pokračovat v diskusích a uvidíme, zda se dohodneme na něčem, co bude dávat smysl pro obě strany. Máme pořád čtyři týdny do tréninkového kempu a dva měsíce do sezóny, ale bylo by příjemné, pokud bychom se dohodli a věděli, co můžeme očekávat směrem dopředu,“ řekl generální manažer Knights George McPhee na začátku srpna po podpisu smlouvy s Williamem Karlssonem.

Karlsson měl na rozdíl od Theodora možnost arbitrážního slyšení – které se stejně jako ve většině případů nakonec neuskutečnilo – ovšem získal tím silnější pozici ve vyjednáváních, která mu nakonec zajistila roční kontrakt s průměrným platem ve výši 5,25 miliónů. Theodore žádné datum sledovat nemusí, tedy pokud by nehrozilo, že bude bez smlouvy 1. prosince. V tom případě by totiž už nemohl v letošní sezóně nastoupit v NHL.

To je ale značně nepravděpodobný scénář. Rodák z Britské Kolumbie sice začal minulý ročník na farmě, kde si v osmi utkáních připsal pět gólů a 11 bodů, ovšem po vyřešení komplikací s místy na soupisce byl povolán do prvního týmu, u nějž už zůstal.

Průměrně odehrál v 60 střetnutích základní části více než 20 minut za zápas, dal šest branek a nasbíral 29 bodů. Navíc z modré čáry řídil první přesilovkovou formaci Vegas. V play off pokračoval ve skvělé formě a v cestě do finále Stanley Cupu pomohl třemi góly a 10 body ve 20 zápasech.

Už nyní patří Theodore mezi klíčové články defenzivních řad Rytířů s potenciálem zařadit se mezi nejlepší obránce ligy, ale platovou situaci má pod kontrolou tým. Nechráněným volným hráčem se může stát až v létě 2022, takže se nabízí buď tříletá bridge smlouva nebo delší minimálně pětiletý závazek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.