bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Klíčové zápasy číslo tři. Získají Boston, Tampa, Nashville a San Jose mečbol?

16. dubna 2018, 19:55

Jiří Sameš

První kolo play-off zámořské NHL pokračuje v noci z pondělí na úterý dalšími čtyřmi zápasy. Jako první odstartuje duel mezi Torontem a Bostonem. Úvodní buly bude v Air Canada Centre vhozeno krátce po jedné hodině. Po půl druhé se zase rozehraje utkání mezi New Jersey a Tampou. Později v noci začnou také dva zápasy číslo tři na Západě. Colorado bude hostit Nashville a San Jose přivítá Anaheim.

01:00 Toronto Maple Leafs – Boston Bruins

Stav série: 2:0 BOS

V prvním zápase vyhráli Bruins nad Maple Leafs 5:1. Gól a dvě asistence zapsal do statistik český forvard David Pastrňák. Brankář Tuukka Rask předvedl celkem 26 úspěšných zákroků. Boston přestřílel svého soupeře poměrem 40:27. Dařilo se mu též na přesilovce (tři góly ze šesti početních výhod).

Také ve druhém utkání série uspěli Medvědi. Jejich výhru řídil opět především David Pastrňák. Rodák z Havířova zaznamenal v zápase celkem šest kanadských bodů (tři góly, tři asistence)! Jeho parťáci z lajny Brad Marchand a Patrice Bergeron měli oba po čtyřech kanadských bodech.

 „V obou zápasech nás přehráli, kritiku si zasloužíme. Máme před sebou hodně práce, musíme se prostě zlepšit. Další zápas nás čeká v pondělí. Zkusíme ten průběh série trochu změnit,“ říká zkušený bek Javorových listů Ron Hainsey.

„První dva zápasy pro nás vypadaly velmi dobře, tím však série nekončí. Musíme se i nadále zlepšovat a zůstat soustředěni,“ upozorňuje před zápasy v Torontu centr první útočné formace Medvědů Patrice Bergeron.

Lídr série: David Pastrňák (BOS) – 4+5

01:30 New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning

Stav série: 2:0 TBL

Lightning zatím proti Devils potvrzují roli favorita. V prvním utkání čtvrtfinálové série zvítězili 5:2. K výhře hodně přispěl český útočník Ondřej Palát, který zaznamenal celkem tři kanadské body (gól, dvě asistence). Dobrý výkon vlastně podala celá druhá útočná formace Tampy Bay, která po celý zápas nastupovala proti lajně Taylora Halla. 

Bolts byli úspěšní doma i napodruhé. Po nerozhodné úvodní dvacetiminutovce vstřelili svěřenci Jona Coopera v prostředním dějství během 9 minut a 58 vteřin čtyři góly a o vítězi bylo de facto rozhodnuto. Devils sice ve třetí třetině svého soupeře výrazně přestříleli. Brankář Andrej Vasilevskij ovšem podal mezi třemi tyčemi další výborný výkon – 41 úspěšných zákroků.

„Série se nyní stěhuje k nám. Budeme hrát doma, budou nás hnát fanoušci a budeme mít možnost posledního střídání. To vše nám může pomoci. Musíme se na to připravit a být lepším týmem,“ řekl trenér Devils John Hynes.

„Naším cílem bylo vyhrát oba zápasy doma. To se povedlo. Co máme v plánu nyní? Vyhrát alespoň jeden zápas u nich. Pokud bychom získali oba, bylo by to skvělé,“ sdělil po druhém zápase lodivod Tampy Jon Cooper.

Lídr série: Nikita Kučerov (TBL) – 2+2

04:00 Colorado Avalanche – Nashville Predators

Stav série: 2:0 NSH

O vítězství Preds v úvodním duelu série rozhodl ve 47. minutě parádním gólem Filip Forsberg. Švédský útočník skóroval později ještě jednou a Nashville nakonec vyhrál 5:2. V utkání se za domácí mimochodem prosadili ještě Craig Smith, Auston Watson a Colton Sissons. Branky Avs vstřelili Nikita Zadorov a Blake Comeau.

Druhý zápas nabídl též velmi zajímavou podívanou, navíc s dramatickou koncovkou. Z výhry 5:4 se nakonec radovali znovu favorizovaní Predátoři. Domácím se povedla zejména prostřední perioda, kterou ovládli 3:1. Colorado se poté ještě snažilo se zápasem něco udělat, vyrovnat se mu ovšem nepodařilo.

„Pokud se vracíte domů a prohráváte v sérii 0:2, musíte zápas číslo tři vyhrát. Tou nejdůležitější věcí pro nás bude mít dobrý začátek. V Nashvillu jsme hráli dobře. Domácí prostředí nám nyní určitě pomůže,“ věří generální manažer Avs Joe Sakic.

„Někteří si myslí, že Colorado možná není tak dobré. Tato domněnka však nepochází ode mě, ani od nikoho z naší šatny. Klidně to mohlo být po dvou zápasech 2:0 pro ně. Víme, že čelíme kvalitnímu mužstvu,“ poznamenává kouč Predators Peter Laviolette.

Lídr série: Auston Watson (NSH) – 2+1

04:30 San Jose Sharks – Anaheim Ducks

Stav série: 2:0 SJS

Na výhře Sharks 3:0 v prvním zápase série se nejvíce podíleli Evander Kane, Martin Jones a Joe Pavelski. První jmenovaný vstřelil dva góly, brankář předvedl 25 zákroků a kapitán zaznamenal dvě asistence. Jedním gólem se ještě prezentoval obránce Brent Burns.

Rovněž ve druhém utkání uspěli hokejisté San Jose. Gólem a asistencí k výhře 3:2 přispěl útočník Logan Couture. Velmi dobrý výkon předvedl opět gólman Martin Jones – 28 úspěšných zákroků. Sharks si tedy přivezli domů z Honda Center vedení v sérii 2:0.

„Naším cílem bylo vyhrát první zápas a nebýt spokojeni se stavem 1:1,“ sdělil útočník Žraloků Logan Couture. „ Všichni už se ale v lize pohybujeme celkem dlouho a víme, že náš protivník má kvalitu na to, aby se vrátil zpět do série,“ upozornil ještě.

„Nemůžeme si dovolit inkasovat třikrát. To není cesta k vítězství. V pár věcech jsme se zlepšili, ale musíme hrát zodpovědněji v naší obranné zóně,“ hodnotil po druhém utkání obránce Ducks Hampus Lindholm.

Lídr série: Joe Pavelski (SJS) – 0+3

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.