bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kings přibývá jedna prohra za druhou, po debaklu s Buffalem se hráči zavřeli v kabině

23. října 2018, 14:23

Vojtěch Balon

V minulém ročníku se losangeleští hokejisté jen tak tak prokousali do vyřazovacích bojů, v nichž se pakovali už po čtyřech zápasech. Kings patřili k průměru ligy navzdory tomu, že Anže Kopitar nasbíral úctyhodných 92 bodů a Jonathan Quick svou úspěšnost zákroků vyšponoval na 92,1%.

To bylo varovným signálem. Klubové vedení ale o přestavbě nechtělo ani slyšet, podepsalo novou 88milionovou smlouvu s obráncem Drewem Doughtym a přivedlo do svých řad Ilju Kovalčuka.

Výsledky se ale zatím nedostavují, Kings z úvodních osmi zápasů zvítězili jen dvakrát a aktuálně za sebou tahají šňůru čtyř porážek v řadě. V minulém utkání Los Angeles podlehlo loňskému otloukánkovi z Buffala jasně 1:5 a kleslo až na předposlední příčku v Západní konferenci.

Po nečekaně vysokém debaklu proti Sabres se hráči na 20 minut zavřeli v kabině – a rozhodně bylo o čem mluvit. Kings mají po osmi zápasech hrozivé skóre 15:28 a v nejbližších dnech je čekají zápasy na ledech rivalů z Dallasu a Minnesoty.

Achillovou patou Los Angeles je nevídaná nevyrovnanost jejich útočných formací. Zatímco první a druhá lajna během osmi zápasů nasbírala celkem 24 kanadských bodů, třetí a čtvrtá pouhé tři! Tento problém by mohl alespoň částečně vyřešit zotavující se Dustin Brown, zázraky se ale od třiatřicetiletého brouska čekat nedají.

Kings ovšem nemají patálie jen v útoku. Čtyři nejvytěžovanější obránci kalifornského celku (Doughty, Muzzin, Martinez, Forbort) mají na svém kontě celkem 53 ztrát kotouče, což je v rámci celé NHL suverénně nejvyšší cifra. Druzí nejhorší jsou v tomto ohledu elitní zadáci Toronta (Reilly, Hainsey, Zajcev, Gardiner: 38 ztrát), Maple Leafs ale mají narozdíl od LA k dispozici silný útok, který tyto ztráty dokáže hasit.

A když k tomu přičteme nepříliš jisté výkony Jonathana Quicka, čtyři porážky v řadě a průběžné předposlední místo v konferenci je logickým vyústěním této situace. Vyvede Kings ze srabu sobotní bouřka v kabině?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.