bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kings i Sharks chtějí napravit špatné vstupy do sezony. Winnipeg přivítá Pittsburgh

13. října 2019, 18:00

Jan Vojkůvka

Nedělní program v zámořské NHL si pro své příznivce přichystal celkem tři zápasy. Vše odstartuje ve Winnipegu střetnutí mezi Jets a Penguins, tedy dvou týmů, které se nachází na začátku sezony ve slušné formě. Domácí budou usilovat už o čtvrtou výhru v řadě. V dalších zápasech se Los Angeles a San Jose pokusí napravit špatné vstupy do sezony na domácích ledech.

01:00 Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins

Hokejisté Winnipegu se nachází na začátku nové sezony ve výborné formě. Odehráli šest zápasu, čtyřikrát vyhráli a v posledních třech duelech nenašli přemožitele. A to i přesto, že týmu znovu schází Bryan Little a od začátku ročníku nejsou k dispozici obránci Nathan Beaulieu a Dustin Byfuglien. 

Tyto absence ovšem Jets tolik netrápí. Skřípání v obraně (inkasovali v 6 zápasech 19 branek) dohání kvalitním útokem, ve kterém se rozjeli zejména Patrik Laine a Mark Scheifele.

V dalším zápase čeká Tryskáče další tvrdá zkouška formy. Na jejich led dorazí Tučňáci z Pittsburghu, kterým sice chybí Jevgenij Malkin či Nick Bjugstad, ale přesto mají za sebou poměrně povedené období, když vyhráli tři z posledních čtyř zápasů. Paradoxně si ovšem porážku připsali před týdnem na domácím ledě právě s Winnipegem. 

04:00 Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights

Los Angeles zatím prožívá prapodivnou sezonu. Defenziva a brankáři nefungují tak, jak by měli, a tak Kings inkasovali během čtyř zápasů už 21 branek. V noci na neděli se LA poprvé představilo v této sezoně na domácím ledě a i přes skvělý výkon v prvních dvou třetinách si pořádně zahrávalo.

V průběhu třetí třetiny zápasu s Nashvillem přišli domácí o vedení 4:1, a Predators nebyli daleko od fantastického obratu. Nakonec Kings svou druhou výhru v sezoně přeci jen vybojovali, když 59 vteřin před koncem Iafallo prostřelil brankáře Sarose a domácí poté ještě dvakrát skórovali do prázdné klece.

Vegas také hráli v noci na neděli a jejich vítězství nad Calgary bylo o poznání jednodušší. Domácí sestřelili své soupeře 6:2, vyhráli třetí utkání v sezoně

04:00 San Jose Sharks - Calgary Flames

Domácí přivedli v průběhu týdne zpět do týmu po dvou letech Patricka Marleaua, který se hned ve svém prvním utkání ve staronovém dresu podílel dvěma góly na výhře nad Chicagem. Pro San Jose to byla po čtyřech porážkách vůbec první výhra v sezoně. Pro finalisty Západní konference z minulé sezony se jednalo o hrůzný vstup do nového ročníku a svá zaváhání nyní budou chtít rychle napravit.

Na domácím ledě přivítají Calgary, které schytalo v noci na neděli debakl na ledě Vegas 2:6, v rámci Pacifické divize je ovšem čtvrté se ziskem pěti bodů a tedy zkraje sezony v mnohem lepší pozici než jejich soupeř. Navíc Flames, kromě dlouhodobě zraněného Juusa Valimakiho, vůbec netrápí marodka. 

V minulé sezoně si oba týmy ze vzájemných zápasů odvezly po dvou výhrách. Poslední střetnutí na začátku dubna na ledě San Jose vyhrálo Calgary 5:3.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.