bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kessel začne u Crosbyho, má jasno pittsburghský Johnston

25. srpna 2015, 20:25

Martin Zíta

Kam s ním? Bude hrát s Crosbym, nebo s Malkinem? Tuto otázku doprovázející angažmá Phila Kessela v týmu pittsburghských Tučňáků řešili fanoušci i hokejoví odborníci a pochopitelně také trenérský štáb Penguins. Právě ten jediný měl v tomto ohledu skutečnou moc a nyní rozhodl. Minimálně začátek sezony stráví americký křídelník po bodu Sidneyho Crosbyho.

Phil Kessel se k Penguins připojil už před dvěma měsíci a na konci minulého týdne se naposledy rozloučil s fanoušky Toronta, které bylo jeho předchozím působištěm.

Trenér Pittsburghu Mike Johnston mezitím pečlivě připravoval vše potřebné na předsezonní kemp, jenž jeho svěřence čeká už za měsíc a vynesl rozsudek, na který všichni čekali. "S největší pravděpodobností Phila najdete na pravém křídle Crosbyho formace," prohlásil.

Schopný střelec, jenž pravidelně prorážel třicetigólovou bariéru, se tak po letech po boku průměrného Tylera Bozaka dočká skutečně elitního tvůrce hry. Ovšem stejné tvrzení by mohlo býti použito i v případě jeho spojení s Jevgenijem Malkinem.

Ruský centr naopak na pravé křídlo dostane Švéda Patrica Hornqvista. Obsazení druhého kraje ofenzivní trojky ovšem v obou případech stále zůstává hádankou. "Před ostrým začátkem sezony nás čeká osm přípravných zápasů. Během nich chceme vyzkoušet různé kombinace a rozhodnout se," pokračoval Johnston.

Johnston má rozhodně z čeho vybírat. Na dva posty v elitních formacích se tlačí hned čtyři hráči: David Perron, Chris Kunitz, Beau Bennett a Sergej Plotnikov.

"Nedivte se, pokud často uvidíte, že sestavou mícháme. Chceme skutečně vyzkoušet všechny možné kombinace, abychom došli k nejlepšímu možnému rozhodnutí," zakončil osmapadesátiletý lodivod.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.