bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kessel na odchodu z Pittsburghu? Čí dres by mohl v příští sezoně oblékat?

1. června 2018, 12:10

Jiří Sameš

Phil Kessel je hráčem Pittsburghu Penguins od sezony 2015/2016. Za tři roky strávené u Pens posbíral třicetiletý Američan ve 246 zápasech dohromady 221 kanadských bodů a výrazným dílem přispěl klubu k zisku Stanley Cupu v roce 2016 a 2017. Ačkoliv letos prožil životní sezonu, v současnosti se spekuluje o jeho výměně. Některá zámořská média navíc informují o údajných sporech Kessela s trenérským štábem Penguins.

Zda je rozpor mezi Kesselem a trenéry Pittsburghu skutečně pravdou zatím nevíme. Jedno je však zcela jisté. Poté co Pens vypadli ve druhém kole play-off s Washingtonem Capitals, generální manažer Jim Rutherford sliboval, že před sezonou 2018/2019 udělá pár změn.

„Je zřejmé, že nějaké změny udělám. Nemohu vám dát ale přesnou odpověď, kdo na ně doplatí,“ říkal tehdy Rutherford na tiskové konferenci.

Jak už bylo výše zmíněno, Kessel letos zažil nejlepší sezonu v kariéře, když si za 34 branek a 58 asistencí připsal celkem 92 kanadských bodů. I přesto jej ale výměna do jiného týmu čekat může.

Zkušený útočník ubírá ročně z platového stropu Pens 6,8 milionů dolarů, přičemž do konce jeho kontraktu zbývají ještě čtyři roky. (1. října 2013 Kessel podepsal osmiletou smlouvu s Torontem Maple Leafs na 64 milionů dolarů.)

Pokud se Tučňáci skutečně odhodlají k výměně, mohl by dvojnásobný vítěz Stanley Cupu zamířit například do Calgary Flames, Columbusu Blue Jackets, Vegas Golden Knights, New Jersey Devils či Minnesoty Wild. Všechna zmíněná mužstva mají pod platovým stropem velmi slušný prostor.

Flames potřebují do prvního útoku křídelního útočníka k Johnnymu Gaudreauovi a Seanu Monahanovi. Micheal Ferland sice hrál solidně, Plameny však letos obsadily v ofenzivě až sedmadvacáté místo.

Také Modrokabátníci v letošní sezoně směrem dopředu příliš nezářili. Hranici dvaceti branek překonali pouze tři hokejisté: Artěmij Panarin (27), Cam Atkinson (24) a Pierre-Luc Dubois (20). Útočné dovednosti Kessela by se tak Columbusu jistě velmi hodily.

Golden Knights momentálně bojují s Washingtonem Capitals o Stanley Cup, po sezoně je ale čekají velké starosti. Smlouvy totiž skončí Williamu Karlssonovi, Jamesu Nealovi či Davidu Perronovi a bude velmi zajímavé, jak s tím vším naloží. Získání Kessela pomocí trejdu rozhodně nevylučujme.

Ofenzivu New Jersey letos táhl především Taylor Hall. Hlavně jeho zásluhou se Ďáblům podařilo dostat do play-off. Hall v letošní sezoně nasbíral dohromady 93 kanadských bodů, za ním je však dost velký propad. Druhý nejlepší v kanadském bodování, Nico Hischier, totiž v sezoně zapsal „pouze“ 52 bodů.

Wild se ani letos nepodařilo naplnit očekávání. Ačkoliv postoupili do play-off už pošesté v řadě za sebou, loučili se znovu už po prvním kole. V základní části patřili hokejisté Minnesoty do lepší poloviny, co se týče ofenzivy. Ve vyřazovacích bojích se však střelecky trápili.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.