bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kesler bude celou sezonu ze hry. Náročná operace mu může zachránit kariéru

14. května 2019, 10:00

Jan Vojkůvka

Útočník Anaheimu Ryan Kesler nejspíš našel způsob, jak se vyhnout konci kariéry. Minulý týden se podrobil operaci pravé kyčle, jež si sice vyžádá dlouhou rekonvalescenci, ale měla by ho zbavit bolestí a zároveň mu dát šanci k návratu na led. K němu by však mělo dojít až v sezoně 2020/21.

Informace o operaci, která si vyžádá dlouhé léčení, kvůli němuž Kesler s největší pravděpodobností vynechá celou příští sezonu, oznámil generální manažer Anaheimu Bob Murray. „V tuhle chvíli potřebuje Ryan hlavně myslet na svůj život a svou rodinu. Cítil výrazné bolesti a všichni jsme se shodli na tom, že musí na operaci.“

„Je vysoce pravděpodobné, že nebude schopný hrát v sezoně 2019/20,“ pokračoval Murray. „Budeme podporovat jakékoliv rozhodnutí, které o své budoucnosti učiní.“

Samotný Kesler už po skončení základní části, v níž se Ducks neprobojovali do play off, přemítal nad svými možnostmi. Přiznal obrovské bolesti, které ho limitovaly nejen v profesionálním, ale i osobním životě a prožíval velká muka i při tak banálních činnostech, jako je například oblékání ponožek.

„Operace byla nejlepší možností pro celkovou kvalitu mého života,“ podotkl Kesler. „Od podstoupení procedury se bolesti rapidně zmenšily, za což jsem vděčný. Zatím je sice moje herní budoucnost nejistá, ale jsem snad na dobré cestě,“ dodal hráč, jenž podepsal s Anaheimem šestiletou smlouvu v roce 2015. 

Čtyřiatřicetiletý Kesler, který má ještě na tři sezony platnou smlouvu, se potýká s bolestmi v oblasti kyčlí už od sezony 2016/17. V minulém ročníku zmeškal prvních 37 zápasů, když podstoupil během léta 2017 operaci kyčle. Problémy se však opět objevily. 

Na začátku této sezony sice vynechal tři zápasy, ale pak se vrátil ve velkém stylu, když dal během čtyř utkání hned tři branky. S tím, jak sezona pokračovala, šly jeho výkony hodně dolů. Zatímco v prvních čtyřech zápasech zaznamenal čtyři body (3+1), ve zbývajících 56 duelech se v produktivitě trápil a dosáhl jen na další dva góly a dvě přihrávky. 

Ryan Kesler vstoupil do NHL v sezoně 2003/04 v dresu Vancouveru, za který odehrál 10 ročníků. V době působení v Canucks dosahoval nejlepších statistik, když v sezoně 09/10 zaznamenal 75 kanadských bodů (25+50) a o rok později nastřílel 41 branek. V roce 2014 se stěhoval do Anaheimu.

V dresu Ducks nasázel třikrát v řadě přes 20 branek, ale po operaci kyčle v roce 2017 se už do bývalé formy nikdy nedostal. V lize stihl odehrát 1001 zápasů, během nichž nastřílel 258 gólů a přidal 315 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.