bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kempný se poprvé v kariéře stěhuje! Chicago ho vyměnilo do Washingtonu

19. února 2018, 19:15

Jan Šlapáček

Českého obránce Michala Kempného potkala v NHL první výměna v kariéře. Týden před uzávěrkou přestupů ho Chicago poslalo za výběr ve třetím kole letošního draftu do Washingtonu, kde si Kempný zahraje o Stanleyův pohár.

Blackhawks jsou aktuálně mimo pozice zaručující účast ve vyřazovacích bojích a vypadá to, že letošní boje o stříbrný pohár letos budou probíhat bez tohoto tradičního účastníka z posledních let.

Vedení Chicaga se tedy pokusí v následujících dnech vyměnit pár hráčů, aby se zbavilo nepotřebných hráčů a získalo draftové pozice pro nadcházející draft, který se bude konat v Dallasu.

První na ráně se ocitl český obránce Michal Kempný, který do Chicaga přišel minulé léto jako volný hráč a odehrál za Blackhawks jednaosmdesát zápasů v základní části a jeden zápas ve vyřazovacích bojích.

Během těchto zápasů dokázal třikrát skórovat a dvanáctkrát si připsal asistenci. Do Chicaga za Kempného putuje volba ve třetím kole letošního draftu (volba Toronta), což je pro Blackhawks solidní protihodnota.

Na druhé straně si od Kempného slibují, že dodá týmu potřebnou šířku kádru. Barry Trotz si na českém bekovi cení především to, jak dokáže rychle zakládat útočné akce a přihrávat z první.

Nechme se překvapit, jak si český obránce v novém angažmá povede.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.