bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdy přijde další šance? Langhamera po premiéře poslali zpět na farmu

23. února 2017, 16:00

David Jahoda

Jen 16 minut proti Anaheimu stačilo českému brankáři Marku Langhamerovi, aby v dresu Arizony dokázal zaujmout. Uchvátil zejména svým zákrokem v posledních vteřinách, díky němuž se Coyotes radovali z výhry 3:2. Naděje české gólmanské školy jistě doufalo v to, že by mohla dostat příležitost i v některém z dalších zápasů. Jenže z oblak se dostal hodně rychle dolů. Dvojka Louis Domingue už je zase zdravý, a Langhamer tak putoval zpět na farmu.

Po svém debutu v NHL zářil štěstím, skvělým zákrokem navíc zajistil svému mužstvu výhru. Jenže pouhý den po svém velkém dni musí zamířit zpět na farmu. Marek Langhamer si na další šanci v NHL bude zřejmě muset zase nějakou chvíli počkat, anebo doufat, že nastane nějaký sled okolností jako před pár dny.

Dvojka Coyotes Louis Domingue laboroval se zraněním v dolní části těla, tudíž Coyotes potřebovali záskok. Ukázali na Marka Langhamera, který do té doby však nijak oslnivou sezonu nezažíval. Dokonce ji ani celou nestrávil v AHL. Na farmě za Tucson Roadrunners odchytal 12 utkání, dalších sedm v nižší soutěži ECHL v barvách mužstva Rapid City Rush.

Třikrát za sebou kryl záda Miku Smithovi a do utkání proti Ducks se dostal také víceméně jen náhodou. Po jednom ze střetů totiž jednička Arizony musela zamířit na preventivní vyšetření, zda neutrpěl otřes mozku. Langhamer během 16 minut zaujal, z osmi střel pustil za svá záda jen dělovku Ryana Getzlafa, obdiv si však získal již zmíněným pohotovým zákrokem proti dorážce Samiho Vatanena.

Rychlý odsun zpět na farmu? Mrzí z několika důvodů

Langhamer se chopil šance velice dobře, kdekdo mohl očekávat, že jej Coyotes třeba vyzkouší v některém z dalších zápasů hned od začátku. Ale zmýlená neplatí. Mike Smith je fit, žádné zranění proti Anaheimu nakonec neutrpěl, a zdravý už je i Louis Domingue, který bude ve čtvrtek připravený v případě potřeby za týmovou jedničku zaskočit.

Bleskový přesun zpátky na farmu musí rodáka z Moravské Třebové mrzet z několika důvodů. Louis Domingue zatím v současném ročníku nepodává nikterak spolehlivé výkony, za vše mluví jeho statistiky – průměr inkasovaných branek na utkání 3,29 a úspěšnost zákroků jen 89,5. Arizonu navíc téměř jistě mine play off, tudíž se nedá říct, že by se jednalo o hru na tenkém ledu, pokud by Langhamer dostal v některém z duelů další příležitost. A ještě jedna věc... Českému mladíkovi končí po sezoně s Arizonou jeho nováčkovský kontrakt, a jak to s ním bude poté, lze jen těžko odhadovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.