bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo zbývá na trhu volných hráčů? Žebříčku vévodí Hudler s Vrbatou

17. července 2016, 8:30

Matěj Mayer

Probíhá již třetí týden od otevření trhu s volnými hráči. Po největších hvězdách se 1. července okamžitě zaprášilo, angažmá však stále hledá početná skupina kvalitních hokejistů. K dispozici jsou mladí talentovaní hráči i veteráni, kteří by mohli být ideálním dílem do skládačky pro týmy aspirující na Stanleyův pohár. Trh se vyplatí sledovat i českým fanouškům, mezi nejlepší dostupné zboží totiž patří Jiří Hudler a Radim Vrbata. Přinášíme žebříček deseti nejatraktivnějších jmen, která zatím nemají práci, a také predikci, kde by mohla zakotvit.

1.      Jiří Hudler (32 let) – centr/křídlo

Základní část 2015–16: 72 utkání, 46 bodů (16+30)
Play-off 2016: 6 utkání, 1 bod (0+1)

Český šikula je už nějakou dobu na trhu nejatraktivnějším hokejistkou. Jiří Hudler má za sebou těžkou sezonu, v níž ho potkalo stěhování z Calgary na Floridu, kde ideálně nezapadl. Stále však může těžit ze sezony 2014–15, kdy posbíral 76 bodů (31+45) v 78 zápasech a jako první Čech získal Lady Bing Trophy pro největšího gentlemana NHL. Dvaatřicetiletému rodákovi z Olomouce jsou vyčítány nekonzistentní výkony a nejlepší léta má spíše za sebou. Stále by však mohl být dokonalou posilou do druhé či třetí lajny pro jakékoliv mužstvo. Nejvíce se hovoří o zájmu Vancouveru a krátkodobé smlouvě okolo 2,5 – 3 milionů dolarů za sezonu.

Možné destinace: Vancouver Canucks, New Jersey Devils, Arizona Coyotes, Anaheim Ducks, New York Islanders
 

2.      Radim Vrbata (35 let) – pravé křídlo

Základní část 2015–16: 63 utkání, 27 bodů (13+14)

Radim Vrbata je na tom podobně. I on neprožil bůhvíjakou poslední sezonu, nesmírně se mu ale vyvedl předcházející ročník, v němž zaznamenal v 79 zápasech 63 bodů (31+32). Majitel mladoboleslavského klubu má pověst střelce a ve spolupráci se schopným tvůrcem hry by mohl znovu nasázet slušných 15–20 branek. Ve svém věku je veteránem, který by mohl být levným doplňkem pro tým, jenž potřebuje posílit druhý nebo třetí útok. „Už to není jenom o délce kontraktu nebo o penězích. Máme tři malé děti a dalšími faktory jsou role v týmu, s kým by člověk hrál, jaký tam je trenér a jaké má ten tým ambice,“ řekl v rozhovoru pro Český rozhlas.

Možné destince: New Jersey Devils, St. Louis Blues, Toronto Maple Leafs
 

3.      Kris Russell (29 let) – obránce

Základní část 2015–16: 62 utkání, 19 bodů (4+15)
Play-off 2016: 12 utkání, 4 body (0+4)

Jen 178 centimetrů vysoký obránce blokuje střely soupeřů možná vůbec nejlépe na celém světě. Loni byl s průměrem 3,4 zblokovaných střel za zápas nejlepší v NHL. Právě tato činnost v kombinaci se schopností podpořit útok ho řadí k velmi cenným artiklům. Kris Russell je skvělým defenzivním obráncem, který může patřit do nejlepší čtyřky obránců jakéhokoliv týmu. Údajně vyčkává na co nejlepší smlouvu a je možné, že dostane opravdu balík.

Možné destinace: Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens, Boston Bruins, Vancouver Canucks, Florida Panthers
 

4.      Brandon Pirri (25 let) – centr/křídlo

Základní část 2015–16: 61 utkání, 29 bodů (14+15)

Brandon Pirri je ve 25 letech velmi mladým nechráněným hráčem, od Anaheimu ale nedostal kvalifikační nabídku a zůstal tak k dispozici ostatním klubům. Rodák z Toronta dokáže zahrát na všech útočných postech a má vynikající střelecký instinkt, takže je s podivem, že jej ještě nikdo nepodepsal. V minulém ročníku dal slušných 14 gólů, o rok dříve dokonce 22 v pouhých 49 zápasech. Není ještě dostatečně prověřený na to, aby dostal dlouhodobou smlouvu za hodně peněz. Pro týmy hledající útočníka do prvních dvou útoků je tak ideálním řešením.

Možné destinace: Nashville Predators, Buffalo Sabres, Boston Bruins, Vancouver Canucks, Edmonton Oilers, Montreal Canadiens
 

5.      Kris Versteeg (30 let) – pravé křídlo

Základní část 2015–16: 77 utkání, 38 bodů (15+23)
Play-off 2016: 5 utkání, 2 body (1+1)

Hned po Hudlerovi zaznamenal v uplynulé sezoně nejvíce bodů ze všech aktuálně dostupných hráčů, tak proč ještě nemá angažmá? Pravděpodobně má zájem o dlouhodobější smlouvu, v NHL už totiž vystřídal šest týmů. Tomu však příliš nepřejí nevyrovnané výkony, s nimiž se během kariéry potýká. Nic to nemění na tom, že je Kris Versteeg kvalitním útočníkem, který třikrát pokořil hranici 20 branek. Mohl by být ideálním hráčem do třetího útoku a přesilovkové formace. Spekuluje se také, že by mohl odejít do Švýcarska.

Možné destinace: Nashville Predators, Boston Bruins, Anaheim Ducks, Carolina Hurricanes, Arizona Coyotes

6.      Luke Schenn (26 let) – obránce

Základní část 2015–16: 72 utkání, 16 bodů (4+12)
Play-off 2016: 5 utkání, 2 body (1+1)

Pětka draftu 2008 prožívá rozporuplnou kariéru v NHL. Jako velký talent se prosadil už v osmnácti letech do sestavy Toronta, ale nyní, ve svých 26letech, působí spíše jako zkušený veterán než nadějná hvězda. Luke Schenn však může těžit ze své obrovské postavy, pravého držení hole a kvalitní defenzivní činnosti, díky níž může být perfektní posilou pro týmy hledající spolehlivého obránce do třetího páru a na oslabení.

Možné destinace: Boston Bruins, Edmonton Oilers, Vancouver Canucks, St. Louis Blues, Toronto Maple Leafs
 

7.      Sam Gagner (26 let) – centr

Základní část 2015–16: 53 utkání, 16 bodů (8+8)
Play-off 2016: 6 utkání, 2 body (0+2)

Kdysi velký talent prožil hodně nepovedené angažmá ve Philadelphii v loňském roce, což je pravděpodobně důvodem, proč je stále bez smlouvy. Sam Gagner je nepochybně schopným útočníkem, který může být centrem druhé řady a přispívat zhruba 40 body za sezonu. Podpis vítěze EBEL ligy ze sezony 2012–13 by měl být na spadnutí, nejvíce se mluví o zájmu Vancouveru, který jej údajně podepíše, pokud se nedohodne s Jiřím Hudlerem.

Možné destinace: Vancouver Canucks, Columbus Blue Jackets, New Jersey Devils, Ottawa Senators, Nashville Predators
 

8.      Kyle Quincey (30 let) – obránce

Základní část 2015–16: 47 utkání, 11 bodů (4+7)
Play-off 2016: 4 utkání, 1 bod (0+1)

Zkušený a urostlý obránce, který se ale ještě neřadí mezi veterány, se řadil od začátku k nejlepším obráncům na trhu. Kyle Quincey už nepatřil v Detroitu do prvních dvou obranných párů, a tak s ním Rudá křídla neprodloužila kontrakt. Kanadský zadák, draftovaný až ve 4. kole, by se ideálně hodil do týmu jako mentor pro mladšího kolegu. Sám zvládá perfektně bránit, často je posílán na oslabení, a navíc by mohl být schopen posbírat nějakých 20 kanadských bodů. Uplatnění se pro něj jistě najde.

Možné destinace: Nashville Predators, Toronto Maple Leafs, Colorado Avalanche
 

9.      Matt Cullen (39 let) – centr

Základní část 2015–16: 82 utkání, 32 bodů (16+16)
Play-off 2016: 24 utkání, 6 bodů (4+2)

Matt Cullen má za sebou extrémně vydařenou sezonu, díky které hodně stoupl v ceně. Navzdory pokročilému věku stále dokázal sbírat hodně bodů, navíc byl spolehlivým centrem čtvrté řady, nepostradatelný byl při oslabení a vyhrával důležitá vhazování. S vizitkou čerstvého vítěze Stanley Cupu by se práce měla hledat lehce, americký forvard je však v téměř 40 letech ve zjevné nevýhodě. Hodně se hovoří o tom, že by se mohl vrátit zpátky do Minnesoty, není také vyloučeno, že zůstane v Pittsburghu.

Možné destinace: Minnesota Wild, Pittsburgh Penguins
 

10.      Jhonas Enroth (28 let) – brankář

Základní část 2015–16: 16 utkání, průměr 2,17; úspěšnost 92,2%

Švédský gólman celou loňskou sezonu v Los Angeles proseděl jako druhý brankář za Jonathanem Quickem. Když už se ale v šestnácti případech dostal do klece, vedl si znamenitě. I proto je považován za nejlepšího dostupného brankáře na trhu. Jhonase Enrotha možná trochu limituje menší postava, přesto nikdo nepochybuje, že se jedná o muže, který je dokonalou volbou pro pozici brankářské dvojky. Týmů, kterým by se mohl hodit, ještě několik zbývá. Nejpravděpodobněji vypadá jeho spojení s Torontem.

Možné destinace: Toronto Maple Leafs, Nashville Predators


Další zajímavá jména

Brankáři: Kari Rämö, Joni Ortio, Anders Lindbäck

Obránci: Matt Bartkowski, James Wisniewski, Dennis Seidenberg, Christian Ehrhoff, Matt Carle, Jakub Nakládal, Marek Židlický, Dan Boyle, Barrett Jackman

Útočníci: Alex Tanguay, Brad Richards, Patrik Eliáš, Tomáš Fleischmann, Tuomo Ruutu, David Legwand, Nick Spaling, Dominic Moore, Mike Richards, Jiří Tlustý

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.