bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo uloví velkou rybu? John Tavares by podle novinářů mohl opustit Islanders

27. listopadu 2016, 12:00

David Zlomek

Říká se, že kapitán by měl potápějící se bárku opouštět jako poslední. Takhle nastavené to ale podle zámořských novinářů nemá vůdce New York Islanders John Tavares. Jeho tým se od začátku sezony potácí ve spodních patrech tabulky a nyní je dokonce týmem nejhorším. Začínají se tak objevovat spekulace, že Tavares možná v následujících měsících Brooklyn opustí.

Hlavními původci těchto informací jsou dva veleznámí hokejoví novináři Bob McKenzie z TSN a Pierre LeBrun z ESPN.

„Teď to s Islanders vypadá, že sezonu skončí někde hodně ve spodu,“ řekl McKenzie. „A vím, že Tavares necítí, že by podepisoval smlouvu s posledním týmem tabulky. Bude zajímavé sledovat, kde a jak skončí Islanders tuhle sezonu a jak to ovlivní Tavaresovo myšlení o možném prodloužení smlouvy. Nezapomínejme, že má po téhle sezoně ještě jednu celou v New Yorku.“

Ano, Tavares letos v létě ještě nebude volným hráčem, to až za dva roky, kdy mu šestiletá smlouva na 5,5 milionu dolarů ročně vyprší.

Nesmíme ale zapomínat na to, že Tavares si k Islanders vytvořil velký vztah, což připomíná Pierre LeBrun: „Aby bylo jasno, pokaždé, co jsem se Tavarese zeptal, řekl mi, že chce zůstat u Islanders celý život. Je mi jasné, že si říkáte, že nic jiného asi ani neřekne, ale věřím mu, věřím jeho řeči těla. Na druhou stranu – jestli skončí sezona tak, jak to teď vypadá, a byli byste Johnem Tavaresem a v létě by před vámi byl poslední rok vaší smlouvy, prostě o přestupu přemýšlíte, musíte.“

Tavares je i letos nejproduktivnějším hráčem svého týmu, má patnáct bodů za pět branek a deset asistencí, jenže to nepomáhá, Ostrované se krčí na dně tabulky Východní konference s šestnácti body. Bez Tavarese by to bylo ale ještě horší, za ty léta, co v Brooklynu působí, se stal jedním z nejrespektovanějších hráčů a v kabině má velké slovo. Vždy působí profesionálně, a to jak vůči organizaci, tak vůči fanouškům i médiím. Ví, co říct a co zas ne, a nebojí se převzít odpovědnost za týmové výkony a výsledky, když je potřeba.

Zůstane Tavares loajální, nebo se rozhodne neprodloužit smlouvu? Nebo dokonce požádá o výměnu? To vše se dozvíme v příštích měsících.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.