bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo u Caps zaujme volné místo po Trotzovi? Horkým kandidátem je jeho bývalý asistent

23. června 2018, 14:00

Petr Sumbal

Kolem kouče Barryho Trotze byl v posledních dnech pořádný humbuk. Nejprve to vypadalo, že určitě po zisku Stanley Cupu podepíše ve Washingtonu novou smlouvu, pak se ukázalo, že se s Capitals na kontraktu nedohodne, a nakonec zakotvil u divizních rivalů New Yorku Islanders. Nyní tedy zbývá dořešit ještě jednu hádanku, a sice kdo zaujme Trotzovo místo ve Washintonu. Momentálně to vypadá, že k tomu má nejblíže jeho bývalý asistent Todd Reirden.

Skutečně to vypadá, že Washington nebude muset chodit pro jméno nového kouče nikam daleko a vystačí si čistě ze svých zdrojů. Horkým kandidátem na post nového trenéra obhájců Stanley Cupu je totiž dosavadní Trotzův asistent Todd Reirden. Zájem o čerstvě sedmačtyřicetiletého kouče ostatně potvrdil i generální manažer Washingtonu Brian MacLellan.

„Chystáme se s Toddem tento týden mluvit, uvidíme, jak ta jednání dopadnou,“ vypustil do světa GM Washingtonu MacLellan. „Pokud vše půjde hladce, měl by to být hlavní kandidátem. Pokud ne, museli bychom se vydat jinou cestou a najít někoho jiného.“

Na tomto MacLellanově výroku jde jasně vidět, že Capitals by rádi navázali tam, kde Trotz skončil a nechtěli by úplně nabourat nastolenou koncepci. Proto je hlavním kandidátem na uvolněné křeslo hlavního trenéra bývalý asistent úspěšného kouče.

Reirden spolupracoval s Trotzem po čtyři sezóny, takže má plně zažité metody a styl myšlení i koučování svého bývalého nadřízeného. Sám Reirden měl v klubu na starosti obránce a také přesilové hry. Ještě před nástupem do Washingtonu vykonával roli asistenta trenéra v Pittsburghu a také v AHL v rezervním celku Penguins.

Je jasné, že i Reirden měl svou zásluhu na tom, že se mohli hráči Washingtonu letos mazlit se Stanley Cupem, to je také další důvod, proč vedení Capitals o tohoto trenéra tak stojí. Přesilovky vycházely Capitals skutečně velmi dobře a také obrana obstála na výbornou, třeba John Carlson si vytvořil  se 68 body (15+53) své kariérní maximum.

„Už u nás nějaký ten pátek působí a je připraven převzít kormidlo hlavního kouče,“ řekl na adresu Reirdena MacLellan. „Obrana pod ním fungovala naprosto skvěle a myslím, že by měl zvládnout ukočírovat celou naši kabinu,“ předpokládá MacLellan. „Hráči ho velmi dobře znají a mají ho v oblibě.“

Co dalšího potvrzuje domněnku, že právě Reirden by se mohl stát v brzké době novým hlavním trenérem Washingtonu? Přece náklonnost hlavní hvězdy týmu Alexandra Ovečkina: „Pokud to bude opravdu Todd, jsem si jistý, že hodně kluků bude opravdu rádo,“ nechal se slyšet kapitán Capitals. „Je to výborný komunikátor, ohromný odborník a má náš velký respekt.“

V současné chvíli se zdá, že by bylo velkým překvapením, kdyby obhajující šampiony do prvního zápasu nové sezóny nevedl jako hlavní trenér Todd Reirden.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.