bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo prorazí mezi centry? McDavid se nehodlá držet zpátky

2. září 2015, 16:00

Tomáš Zatloukal

Snad vůbec nejtěžším výběrem při tvorbě našeho miniseriálu o hráčích, kteří by mohli v příští sezóně udělat velmi výraznou stopu v NHL, byla volba pěti středních útočníků. Samozřejmě se nemohlo dostat na všechny nadějné borce, a tak, prosím, berte konečnou pětku spíše jako pozvánku na novou sezónu než pevně daný žebříček.

Ačkoliv se o něm mnoho nemluví, přehlížení si rozhodně nezaslouží. Brendan Weal, jeden z nejproduktivnějších hráčů minulého ročníku AHL a také hrdina náročných bojů o Calderův pohár, by mohl vytěžit z odchodu Mikea Richardse z Hollywoodu. Hlavní trenér Darryl Sutter by jednoho schopného centra uměl využít, vždyť kromě Jeffa Cartera a Anže Kopitara je nabídka poměrně chudá. Podobná situace možná pomůže ke hvězdám bostonskému Ryanu Spoonerovi.

V herním růstu by mohl, i díky tučné finanční motivaci v podobě nové smlouvy, pokračovat Mika Zibanejad. Švédský šikula se zatím zlepšil v každé sezóně a není důvod, proč by nadále nemohl stoupat. Potenciál i spoluhráče na to má. Vždyť Ottawa disponuje celou plejádou mladých talentovaných hokejistů, od Marka Stonea, přes Mika Hoffmana, po Curtise Lazara. Skvělá startovní pozice čeká na "Kuzňu", Jevgenij Kuzněcov vstoupí do nové sezóny jako washingtonský druhý centr.

K ruce by měl mít Justina Williamse s Andrém Burakovskym. Po výtečném play-off, kdy nastřílel stejně branek jako Alex Ovečkin, se od něj očekává, že že úctyhodné výkony potvrdí a zařadí se k nové ruské vlně v NHL, vedené Vladimirem Tarasenkem a podporované Nailem Jakupovem či Valerijem Ničuškinem. Své bude chtít říct také Artěmij Panarin. Kuzněcov letos patřil k favoritům na zisk Calerovy trofeje, na systém lodivoda Barryho Trotze si nicméně zvykal pozvolna.

Stříbrný post obsadil Aleksander Barkov, od něhož se zřejmě dočkáme ofenzivní smrště po boku Jaromíra Jágra a Jonathana Huberdeaua. Vždyť jim to po Jágrově příchodu tolik klapalo. V případě, že naváží tam, kde skončili, máme se na co těšit. Finský střední útočník se možná zastaví na šedesáti, sedmdesáti bodech. Přesto není centrem, na kterého jsme nejvíce zvědaví. A není jím, se vší úctou, ani Jack Eichel. Již všichni totiž z dálky vyhlížíme první kroky Connora McDavida.

Edmonton se chlubí luxusem čtyř jedniček z posledních šesti draftů ve své top six (tedy nejlepších dvou formacích). McDavid, Ryan Nugent-Hopkins, Taylor Hall a Nail Jakupov. To je útočná kohorta, která budí ohromný respekt. Doplňte ji o Benoita Pouliota, Leona Draisaitla, Teddyho Purcella, Jordana Eberleho či Lauriho Korpikoskiho a z té síly vás až musí zamrazit v zádech. Vykročí McDavid v Gretzkyho stopách? NHL by další superhvězdu uvítala...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.