bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo nahradí Howarda? Lundqvist nebo někdo jiný? Nabízíme tři kandidáty pro All-Star Game

13. ledna 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Detroitský kouč Mike Babcock potvrdil předchozí spekulace, Jimmy Howard nezasáhne do All-Star Game, kde měl být jediným zástupcem Red Wings. Americký gólman má po bizarním zákroku proti Washingtonu Capitals poraněná třísla a vynechá nejméně několik týdnů. NHL nyní řeší otázku, koho donominovat za tradiční oporu Rudých Křídel. Možností je celá řada, vybíráme ty z našeho pohledu nejpravděpodobnější a zároveň nejvíce sympatické.

Nejprve se krátce vyjádříme k nepsanému pravidlu o tom, že do Utkání hvězd má zasáhnout nejméně jeden reprezentant každého klubu NHL. Jak jsme již uvažovali ve včerejším textu o Petru Mrázkovi, kdyby měla být hojně kritizovaná regule úzkoprse dodržena, pojede místo Howarda Mrázek, Jonas Gustavsson či Tom McCollum. Zámořská soutěž ovšem velmi pravděpodobně sáhne po odlišném řešení: zvolí gólmana z jiné organizace a navíc vybere z detroitské kabiny jednoho hráče do pole. Prý se uvažuje o Gusi Nyquistovi, Pavlu Dacjukovi, případně Henriku Zetterbergovi.

Koho tedy vzít za Howarda?

1, Henrik Lundqvist, New York Rangers

Lundqvista připravil o pozvánku nejspíše další slabší rozjezd, do základní části již tradičně vstoupil poněkud vlažně. Poslední dobou se ovšem pyšní báječnou fazónou, v neděli s Jezdci dokončil fenomenální kalifornskou cestu, ze které New York vytěžil všech šest bodů. "Samozřejmě, že jsem chtěl být nominovaný do All-Star Game. Myslím si, že do takové společnosti patřím a že mohou soupeřit s vybranými brankáři. Na druhou stranu, všichni z nich zažívají výbornou sezónu," myslí si populární Švéd, přezdívaný Král Henrik. 

Čísla:  Výhry - 20, Úspěšnost zákroků - 91,8 %, Nuly - 5, Brankový průměr - 2,26 

2, Marc-André Fleury,  Pittsburgh Penguins

Frankofonní provincie Quebec, známá to líheň gólmanů, bude mít letos v Utkání hvězd hned dva odchovance. Ani jedním ale není Fleury, spolehlivá jednička Pens. Přednost dostali Roberto Luongo a díky hlasům fanoušků Corey Crawford. "Flowerova" absence působí jaksi nepatřičně, Pittsburghu pomáhá k udržení výsledkového standardu více než kdykoliv dříve, dokonce se o něj mluví jako o kandidátovi na zisk Vezinovy trofeje. "Je naprosto šílené, že se tam nedostal," říká Beau Bennett, spoluhráč hvězdného brankáře.

Čísla:  Výhry - 21, Úspěšnost zákroků - 92,6 %, Nuly - 6, Brankový průměr - 2,16 

3, Braden Holtby, Washington Capitals

"Chytá lépe, než si lidi myslí," tvrdí o Holtbym washingtonský bek Matt Niskanen. Kanadský gólman rozkvétá pod vedením slavného guru Mitche Korna (vyšlechtil Dominika Haška či Tomáše Vokouna), v aktuálním ročníku bezesporu patří k absolutní špičce. Dnes svou vynikající formu potvrdil galapředstavením proti Coloradu Avalanche, zcela po zásluze byl vyhlášen první hvězdou večera. Pro své spoluhráče je prý velkou inspirací, vedle nového trenéra Barryho Trotze má také Holtby podíl na zlepšených výsledcích Caps. 

Čísla:  Výhry - 21, Úspěšnost zákroků - 92,3 %, Nuly - 3, Brankový průměr - 2,23 

Další želízka v ohni:

Jaroslav Halák, Jonathan Quick, Craig Anderson

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.