bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo by mohl prorazit mezi obránci? Přichází čas pro Murrayho s Ristolainenem

3. září 2015, 14:00

Tomáš Zatloukal

Odhadovat průběh kariér hokejových obránců bývá stejně ošidné jako věštit z čajových lístků, nicméně i mezi beky jsme vybrali pětku zajímavých jmen, která byste mohli v nové sezóně NHL slýchat doprovázena superlativy a pochvalnými ódami. Opět se nemohlo dostat na každého, takže budeme rádi za vaše postřehy.

V Chicagu začala nová éra, a to v mnoha ohledech. Jedním z nich je absence Michala Rozsívala, český veterán si v posledním play-off po nešikovném zaškobrtnutí zlomil kotník a sám o sobě říkal, že je pouhým divákem finále Stanleyova poháru. A mezi diváky možná zůstane napořád, stále čeká na novou smlouvu a je prakticky vyloučené, že vytoužená nabídka přijde od Chicaga.

Blackhawks mají celou řadu kvalitních beků a ve vyřazovacích bojích si ověřili, že se již obejdou bez Rozsívala. Jedním z borců, který by mohl vlašimského rodáka zastoupit, je David Rundblad. Právě šikovný Švéd postupně odhaluje, proč se o něm dříve mluvilo jako o budoucí hvězdě. V minulé sezóně nakupil 14 bodů a nyní se od něj čeká až dvojnásobný počet. Takže pozor na něj!

Dále nesmíme opomenout dalšího seveřana Adama Larssona. Tomu se podařilo u Ďáblů převzít dirigentskou taktovku nad obranným valem od Marka Židlického a stal se nejproduktivnějším bekem New Jersey. Generální manažer Ray Shero si jej posléze pojistil více než štědrým kontraktem (25 milionů za šest let) a veřejně tak potvrdil, že na Larssonovi chce stavět.

Mluví se o tom, že by jednou mohl dorůst v dalšího Victora Hedmana, potenciál mu k podobnému rozvoji rozhodně neschází. Na řadě je třetí místo, kam vystoupal Morgan Rielly. Defenzivní naděje Toronta Maple Leafs se v NHL skvěle uvedla a podle některých odhadů se v nadcházejícím ročníku zlepší na 10 golů a 40 bodů. Odvážná predikce, nebo důvěra v Mikea Babcocka?

Pokračujeme do Buffala, kde viděno nejen očima The Hockey News vyrůstá opravdu elitní obránce z finského mladíka Rasmuse Ristolainena. Blonďatý Fin již stihl naznačit své možnosti, když během letošní bídy Sabres pokořil dvacetibodovou metu. Josh Gorges a Carlo Colaiacovo mu budou dobrými mentory a přispějí k rozkvětu jeho nesmírného a nevšedního talentů.

Jak rychle to půjde, není jisté. Vždyť je Ristolainenovi teprve dvacet. Vítěz našeho žebříčku je o rok starší a jde samozřejmě o Ryana Murrayho. Columbuský generální manažer Jarmo Kekäläinen napůl žertem prohlásil, že největším letním posílením Modrokabátníků bude, pokud Murray zůstane zdravý. Tak moc na kanadského obránce sází. Uvidíme, zda mu bude přáno.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.