bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo bude torontskou pojistkou? U Maple Leafs se nejspíše sejde skandinávský tandem

25. července 2016, 17:00

Tomáš Zatloukal

Poté co GM Lou Lamoriello "vyexpedoval" Jonathana Berniera do slunné Kalifornie, vyvstala otázka, kdo bude krýt Andersenova záda. Kandidátů bylo hned několik, hráčský trh nabízel rozličné možnosti. Podle švédského listu Expressen nejvíce zaujal vedení Javorových listů obecně favorizovaný Jhonas Enroth. A to natolik, že již má údajně velmi blízko k podpisu smlouvy.

Toronto by tak vsadilo na ostříleného gólmana, který zatím nezklamal na žádné zámořské štaci. Své si odvedl u Buffala Sabres, nepropadl v dresu Dallasu Stars a letos výtečně sekundoval Jonathanu Quickovi, byť se mezi třemi tyčemi možná neobjevoval tak často, jak se očekávalo. Jak před časem napsal zámořský web NBC Sports, rozhodně nešlo o jeho chybu. Quick prostě rád chytá hodně, ne-li pořád.

Enroth, čerstvě osmadvacetiletý rodák ze Stockholmu, naskočil do šestnácti zápasů a blýskl se skvělou úspěšností zákroků: lapil 92,2 % střel, sedmkrát vyhrál, průměrně inkasoval jen lehce přes dva góly na večer. Takový náhradník se Králům navýsost vyplatil, vždyť Los Angeles vyšel jen na 1,25 milionu dolarů. I nyní se dá předvídat, že se spokojí se sumou do 1,5 milionu dolarů.

Představoval by tak nikterak nákladnou a zároveň velice kvalitní dvojku, byť se málokdo může rovnat Letcům z Philadelphie, kde zastává stejnou pozici Michal Neuvirth. Maple Leafs se nechali slyšet, že by rádi k Andersenovi přivedli "dobrého profesionála". Veřejně tak zavrhli, že by se o obsazení lavičky postaral někdo z vlastních zdrojů: Garret Sparks. Antoine Bibeau, případně Anthony Brodeur.

Enroth se v minulosti osvědčil i na mezinárodní scéně, v roce 2013 se stal nejlepším gólmanem MS a pro Tre Kronor vychytal světové zlato. Ve sbírce má i olympijské stříbro. Toronto se tedy chystá podepsat kontrakt s kvalitním borcem, ošlehaným mnohými zkušenostmi. Mezi další adepty na Enrothovy služby se řadili hlavně Žraloci ze San Jose, kde stále hledají "záplatu" za Jamese Reimera.

Usměvavý Švéd se skutečně nejspíše vydá do jednoho z Reimerových bývalých působišť, jen toho ležícího na druhé straně kanadskoamerické hranice.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.