bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kauza Getzlaf nabrala bizarní rozměr. Fanoušci se mu skládají na zaplacení pokuty

24. května 2017, 17:00

Vojtěch Balon

Anaheimský kapitán Ryan Getzlaf ve čtvrtém zápase finále Západní konference počastoval jednoho z rozhodčích homofobním výrazem, kterým urazil LGBT komunitu a poštval si proti sobě citlivá kanadská média.

Getzlaf vyfasoval pokutu ve výši 10 tisíc amerických dolarů, tedy maximální možnou v souladu s platnou kolektivní smlouvou. Vzhledem k jeho ročnímu devítimilionovému platu se pro kanadského útočníka jedná o kapku v moři, ani omluva kapitána Ducks vlastně ani pořádnou omluvou nebyla.

„To slovo nebylo na nikoho mířeno, jen jsem to prohodil v zápalu boje. Je zvláštní, že z toho TSN (kanadská televize, pozn. red.) udělala takovou kauzu,“ nechal se Ryan Getzlaf slyšet.

Navzdory těmto okolnostem se fanoušek Ducks Jason Lamb rozhodl Getzlafa podpořit internetovou kampaní, jejímž cílem je vybrat oněch 10 tisíc dolarů a poté je předat vytáhlému rodákovi z Reginy, aby je následně předal charitě dle vlastního uvážení.

Obsah Lambovy stránky je do určité míry úsměvný, zarytý příznivec celku z Orange County považuje vedení NHL za "zlověstné", protože Getzlafovi udělilo pokutu za "pravdivý komentář". Kampaň sice obletěla svět, ale ke středečnímu poledni bylo vybráno pouhých 310 dolarů.

Pokud jste se chystali darovat nějakou částku na dobrou věc, pořádně to zvažte. Ještě totiž můžete poslat peníze chlapíkovi, který si za svou kariéru v NHL vydělal přes 60 milionů dolarů. Úsměvné, že?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.