bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kašeho životní zápas. Zařídil nám už hodně důležitých gólů, chválí ho trenér Carlyle

13. prosince 2018, 12:30

Jiří Lacina

Kdyby na začátku sezóny nepřišel o 18 zápasů, byl by teď možná druhý v týmové produktivitě. Někde na úrovni kapitána Ryana Getzlafa. Bodový průměr už má totiž v Anaheimu druhý nejvyšší (0,93). Ondřej Kaše se oklepal z otřesu mozku a od chvíle návratu na led předvádí stále lepší výkony. Ve středu nastřílel Dallasu svůj první hattrick v NHL.

Trenér Randy Carlyle začíná mít pro třiadvacetiletého Čecha slabost. Chválí jej čím dál častěji. „Je to hráč, který pro nás už několikrát zařídil velmi důležité góly. Typ hokejisty, který neustále efektivně nahání puk. Dneska byl za tvrdou práci odměněn.“

V 7. minutě rozepsal Kaše bohatý gólový účet večera. Relativně snadnou pozici mu připravil Pontus Aberg. Ve druhé třetině domácí trochu vypadli z role, ve 32. minutě byli ve skluzu už 1:3. Naštěstí měli v týmu hráče, který měl svůj den. Kaše do druhé sirény snížil, když mu puk vybojoval a od mantinelu naservíroval Ryan Getzlaf. Střelcovo postavení bylo dobré, ale nikoli stoprocentní, puk k tyči umístil skvěle.

Ve třetím dějství domácí hosty pořádně zmáčkli, rozhodla závěrečná desetiminutovka. Skóre srovnal opět Kaše, když v 51. minutě zakončil marné dorážení Ritchieho. Montour, Silfverberg a Lindholm se následně postarali o to, aby oba body po výhře 6:3 zůstaly v Anaheimu.

„Zavřel jsem oči a střílel. Byl tam prostor, jen jsem se snažil trefit bránu,“ řekl ke své třetí trefě český forvard. „Bylo to úžasné, jsem šťastný.“

Hokejista, který se ještě v 18-19 letech Chomutovu ve druhé nejvyšší soutěži nehodil výš než do třetí lajny, nyní táhne klub NHL. Nedávno v obsáhlém vyprávění pro bezfrazi.cz vzpomínal na nelehkou cestu vzhůru. Přiznal, jak moc mu pomohl otec, který sleduje všechny jeho zápasy. Nelení kvůli tomu vstávat o pár hodin dřív. Středeční duel Kačerů si musel užít, šlo zatím o nejlepší Ondřejovo představení za mořem.

„Se svou rychlostí, rukama a ofenzivními instinkty nabízí úplně jinou úroveň dovedností. Pro obránce je těžké mu čelit,“ řekl o Kašem Brandon Montour, který vstřelil gól a třemi asistencemi si vytvořil nové osobní maximum.

Kašeho výkony od návratu na led rostou. Po loňské průlomové sezóně nejeví žádné známky zpomalení. Po třech nulových zápasech v polovině listopadu bodoval v devíti ze dvanácti duelů, ve dvou posledních přispěl Anaheimu dokonce 6 body (4+2).

Ve skromné české konkurenci je Kaše už teď, s polovinou odehraných zápasů, s osmi góly naším čtvrtým nejlepším střelcem v NHL. Lepší jsou jen Pastrňák (21), Hertl a Vrána (oba 9).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.