bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Karmanos klub nechce mermomocí prodat, říká prezident Canes

20. listopadu 2016, 12:00

David Zlomek

Po roce se opět objevila ta samá spekulace. Peter Karmanos junior chce svůj klub prodat, šušká se. To ale prý vůbec není pravda. Don Waddell, prezident organizace Carolina Hurricanes, v pátek toto tvrzení zamítl. Karmanos (na obrázku) se prý nechce Hurricanes mermomocí zbavit a už vůbec prý klub nenabízí ke koupi.

Waddell měl v pátek, kdy Carolina hrála s Montrealem, tiskovou konferenci k odmítnutí spekulací, že by organizace mohla být prodána a přestěhována někam jinam. Spekulace, jež se opět objevily, a to když média v Kanadě přinesla informaci, že prý je Karmanos blízko k prodeji klubu. „V médiích to všechno začíná a taky se to zveličuje. Od loňska se vůbec nic nezměnilo,“ řekl jasně Waddell.

Waddell také zmínil, že komisař NHL Garry Bettman několikrát v posledním roce řekl, že tým nebude přemístěn a že liga je i nadále odhodlaná mít organizaci v jednom z nejrychleji rostoucích trhů v zemi.

Jednu věc ale prezident Canes zamítl. A to, že Karmanos se nesnaží klub v žádném případě prodat. „Jestli někdo přijde se záměrem koupit klub, nemáme problém se s ním pobavit, ale rozhodně aktivně nesháníme kupce. Ale jestli někdo zavolá a řekne, že chce klub, tak ten hovor přijmeme,“ připouští zároveň.

Waddell řekl, že Karmanos, jenž si prý Canes hýčká na 400 milionů dolarů a více, žádnou nabídku neodmítl, i když se prý objevilo několik lidí, co měli opravdový a větší zájem. Mezi jinými prý šlo o Quebecor, společnost, která už dlouho prahne o návratu hokeje do kanadského Quebec City.

Zvažoval prodej Karmanos kvůli finanční kondici klubu? „Myslím, že ta je nejlepší, co kdy byla,“ nechal se slyšet Waddell. „Můžu vám říct, že v minulých letech jsme měli nějaké velmi velké ztráty. Loni byly o dost menší a myslím, že letos budou ještě menší.“

Hurricanes jsou poslední v celé NHL v návštěvnosti, když v letošních sedmi domácích zápasech přišlo podpořit Canes v průměru 11 319 fanoušků. Na stejné pozici skončili i loni, i když měli o zhruba pět set diváků více, a tak není divu, že se stále obejdují spekulace, které tento nepopulární klub přemisťují jinam.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.