bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Karlsson je po operaci zpátky na ledě. Musíme ale krotit nadšení, nabádá kouč Sens

24. září 2017, 18:00

David Jahoda

Tohle jsou zprávy, které si fanoušci loňského účastníka finále Východní konference přejí číst. Obránce a kapitán týmu Ottawy Senators Erik Karlsson se poprvé od operace poraněné nohy objevil se svými spoluhráči na ledě. Zatím však není zcela jasné, zda dvojnásobný držitel Norrisovy trofeje zasáhne už do úvodního zápasu nové sezony.

Sedmadvacetiletý obránce je už roky tím nejzákladnějším stavebním kamenem klubu z hlavního kanadského města. Už čtyřikrát za sebou se z pozice beka stal nejproduktivnějším hráčem Sens. V základní části minulé sezony zapsal 71 bodů, dalších 18 přidal ve vyřazovací části, ačkoliv během celého jejího průběhu nebyl stoprocentně zdravý.

Karlsson nastupoval se dvěma vlasovými zlomeninami na levé patě, hrát mohl díky injekcím. Svému týmu chtěl ale v play off pomoct, a nakonec to se svými Senators dotáhl až do finále Východní konference. Na pozdější vítěze a úspěšné obhájce Stanley Cupu nakonec Sens nestačili, byť se série natáhla až na sedm zápasů. Přesto se Ottawa v čele se svým kapitán postarala o jedno z největších překvapení vyřazovacích bojů.

Pak ale Karlssona čekala nezbytná operace, tu podstoupil v polovině června. Už tehdy se generální manažer Senators Pierre Dorion nechal slyšet, že doba léčení kapitána jeho mužstva by měla být přibližně čtyři měsíce, a že tak je naděje, že se největší hvězda Ottawy dá ještě před začátkem nového ročníku do kupy.

Tuhle naději pak přiživilo, když se Karlsson v sobotu (23. září) poprvé objevil na ledě po boku svých spoluhráčů. Na svůj instagramový účet pak kapitán Sens přidal fotku z tréninku s popiskem „Zpátky v tom“. 

Hlavní trenér Ottawy Guy Boucher by byl ale velice nerad, pokud by Karlsson cokoliv uspěchal. „To, že je na ledě, je pozitivní věc, ale musíme trochu krotit nadšení. Je to teprve druhý krok,“ vysvětlil pro NHL.com boss střídačky Senators.

„To, že je na ledě, je pozitivní věc, ale musíme trochu krotit nadšení. Je to teprve druhý krok.“

„Co bylo prvním krokem? Nechat naše terapeuty rozhodnout, kdy bude vhodné, aby šel na led. Potřebovali jsme, aby nejdřív nabral sílu a vše s tím spojené mimo led. Až pak mohl jít na plochu,“ pokračoval Boucher.  „V pátek Erik poprvé nazul brusle a vše se zdálo být v pohodě. Proto v sobotu oblékl tréninkový dres a šel s ostatními kluky na led,“ doplnil bývalý kouč Tampy Bay.

Ottawa otevře novou sezonu 5. října domácím zápasem proti vítězi posledních dvou základní části Washingtonu Capitals. Zda u toho bude přítomen i Karlsson, zatím není jisté. A podle Iana Mendese, reportéra kanadské televizní stanice TSN, ani samotný hráč nechce nic uspěchat. Mendes na svém twitterovém účtu sdělil následující: „Karlsson řekl, že určitě nebude riskovat případná další zranění: ‚Nevrátím se do zápasů do té doby, než budu stoprocentně zdravý. A nezáleží na tom, jestli to bude v říjnu, nebo listopadu.‘“

Jedno je jasné. Čím dřív bude Erik Karlsson úplně fit, tím nebezpečnější Senators pro své soupeře budou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.