bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kariérní ročník pro Miku Zibanejada, každý jeho gól ze sezony 2019-20

20. března 2020, 13:26

Jiří Sameš

Sezona 2019-20 je pro útočníka Miku Zibanejada kariérním ročníkem. Bezpochyby patří k největším tahounům New York Rangers, kteří jsou jen těsně za postupovými místy.

Mika Zibanejad odehrál v sezoně zatím 57 zápasů, přičemž v nich vstřelil 41 gólů a zapsal celkem 75 kanadských bodů.

Nedávno, konkrétně 5. března, se blýskl v domácím utkání proti diviznímu soupeři, Washington Capitals; vstřelil hned pět gólů. Duel navíc rozhodl v prodloužení.

Stal se tak teprve třetím hokejistou v historii Rangers, jenž zaznamenal pětigólový večer. Před ním to dokázali pouze Don Murdoch (12. října 1976) a Mark Pavelich (23. února 1983).

Zároveň se jednalo o teprve druhý zápis v historii National Hockey League, kdy některý z hokejistů předvedl pětigólové představení s vítěznou trefou v prodloužení. Zvládl to totiž jen Sergej Fjodorov (26. prosince 1996).

Nebýt zranění v horní části těla koncem října, kvůli kterému Zibanejad, šestadvacetiletý Švéd, vynechal celý jeden měsíc, mohl být v tuhle chvíli úplně klidně nejlepším střelcem NHL.

V tabulce střelců ročník 2019-20 se jinak nachází aktuálně na pátém místě, na čelo ztrácí sedm gólů. 

Jeho maximem byla dosud minulá sezona, kdy za 82 zápasů vstřelil 30 gólů a zapsal celkem 74 kanadských bodů.

Čtěte také:
→ Každý gól Alexe Ovečkina ze sezony 2019-20. Přidá ještě něco?
→ Nejlepší góly Davida Pastrňáka ze sezony 2019-20. Bude šance na ...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.