bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kapitán Wild Mikko Koivu zůstává klidný, přestože má pomalejší rozjezd

29. října 2014, 12:05

Jan Prošek

Mikko Koivu se pokouší být klidný, i když se jemu ani mančaftu nedaří podle představ. Rodák z Turku v loňské sezóně odehrál 65 zápasů, ve kterých si připsal celkem 54 bodů (11+43). Aktuální ročník ovše, začal podstatně hůře. V osmi zatím odehraných zápas zaznamenal pouze asistenci. Na zápis mezi střelce stále čeká. Statistiky si o kanadské body neobohatil ani v nočním utkání proti Bostonu.

„Osobně se cítím dobře,“ nechal se slyšet finský hráč a pokračoval: „Řekl bych, že jako lajna podáváme kvalitní výkony. Jsme formace, která je hodně kreativní, snažíme se hrát efektivně i pohledně pro diváky,“ hodnotil své dva spoluhráče Charlieho Coyla a Thomase Vaneka.  Na otázku, zda by neměl skórovat častěji, reagoval následovně: „Pochopitelně, že bych měl mít na svém kontě více vstřelených branek. Nicméně mám svůj styl hry, který se jen tak změnit nedá. Věřím, že mi to přinese úspěch,“ odpověděl.

Minnesota v letošní sezóně odehrála 8 zápasů, pět vyhrála a ve třech případech přenechala všechny body soupeři. Vybojovala tedy deset bodů, což ji řadí na 18. pozici celkové tabulky NHL. Asi největším problémem jsou pro Wild přesilové hry. Tým nevyužil ani jednu početní výhodu ze sedmadvaceti nabídnutých. Nulu v kolonce využití přesilovek má kromě Minnesoty také Buffalo.

V posledním souboji, který Mikko Koivu odehrál proti Bostonu, byl na ledě 20 minut a 39 sekund. Nebodoval, připsal si jeden hit. I přes nepříznivé statistiky si snaží udržet chladnou hlavu. „Je to ošemetná věc. Vím, že se mi úplně ideálně nedaří, ale nemůžu to přenést na tým. Věřím, že když budu tvrdě pracovat na tréninku, půjdu zápas od zápasu, přijdou lepší výsledky. Týmově nehrajeme úplně nejhůř,“ dodal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.