bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kane jako první z draftu 2007 dosáhl velkého milníku

25. prosince 2017, 20:00

Jan Vojkůvka

Není třeba zmiňovat, že Patrick Kane je výjimečným hokejistou. Americký křídelník to potvrdil i před vánoční přestávkou, kdy vstřelil svůj 300. gól v zámořské soutěži a stal se prvním hráčem z draftu 2007, kterému se povedlo dosáhnout na tento milník.

Chicagu se sice zápas na ledě New Jersey příliš nevyvedl a s Devils i přes jasnou střeleckou převahu prohrálo 1:4, velkou dílčí radost však mohl mít Patrick Kane. Ve 38. minutě dostal ve vlastní třetině puk od Jana Rutty, přebruslil střední pásmo a najel si až na hranici levého kruhu pro vhazování. Prudkou střelou propálil jinak bezchybného Coryho Schneidera a vsítil jubilejní 300. gól v NHL.

„Je to úžasný hráč s úžasnou kariérou,“ prohlásil o Kaneovi po utkání trenér Joel Quenneville. „Je speciálním typem hokejisty. Když dostane puk, dokáže s ním předvádět spoustu famózních věcí.“

Jednička draftu 2007 tím opět potvrdila, jakým pokladem se pro Chicago stala. Blackhawks, kteří v daném ročníku vybírali jako první, upřednostnili Kanea před dalšími současnými hvězdami ligy, jakými se stali Sam Gagner, Jamie Benn, Jakub Voráček, James Van Riemsdyk, nebo Logan Couture či Max Pacioretty.

Ze silného ročníku Kane jasně vyčnívá, což dokazuje nejen jeho 300 branek a 487 asistencí, ale také zisk tří Stanley Cupů, Calder Trophy z roku 2008 či zisk Art Ross Trophy, Ted Lindsay Award a především Hart Memorial Trophy ze sezony 2015/16.

Nejblíže k metě 300 branek v NHL z draftu 2007 mají nyní Jamie Benn s 233 góly a kapitán Montrealu Max Pacioretty, který doposud nastřílel 217 gólů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.